Riigieksamite tulemused saare koole ei üllatanud (9)

Riigieksamite tulemused saare koole ei üllatanud

 

Riigieksamite avaldatud tulemused on Saaremaa koolijuhtide jaoks ootuspärased. “Mul on hea meel, et oleme suutnud kevadel lõpetanud suure lennu – kuus klassikomplekti – juures säilitada tavapärase lennu taseme,” ütles Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis Oma Saarele.

Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro nentis, et nendegi jaoks eksamitulemuste “edetabelis” üllatusi ei ole. “Eks kord on üks aine natuke parem, siis jälle teine, see sõltub paljudest asjaoludest,” rõhutas Aro, lisades, et seekord oldi natuke kõrgemal kohal kui mullu.

Aro leidis, et kindlasti on riigieksamite tulemused mingiks tagasisideks nii koolile kui ka lapsevanematele ning ta ei ole selle vastu, et neid avalikustatakse, kuid paljud haridusinimesed on olnud seda meelt, et nii suurt kära ei ole mõtet nende numbrite ümber tekitada.

“Kui võtta eraldi koolid, siis tuleks arvestada, kui stabiilsed nad on olnud või mis on olnud põhjus, et nad just sellisele kohale jõudnud on. Võib-olla on lastel olnud tubli algklasside õpetaja, kes andis neile tugeva baasi,” arutles koolijuht, märkides, et lihtsalt numbrid jäävad kindlasti subjektiivseks, sest tegemist on ainult ühe näitajaga. “Palju raskem on hinnata näiteks klassivälist tööd,” sõnas ta.

Samuti on Aro hinnangul koolid edetabelisse kirjutatud erinevates kaalukategooriates – koos on nii gümnaasiumid, millel omakorda on erinevad suunitlused, ametikoolid kui ka täiskasvanute gümnaasiumid.
Saaremaa ühisgümnaasiumis saavutati maakonna parimad tulemused riigieksamites ühiskonnaõpetuses, ajaloos, kirjandis, füüsikas ja geograafias.

Inglise keeles saavutasid maakonna parimad tulemused Leisi kooli lõpetanud ning bioloogias ja matemaatikas Orissaare gümnaasiumis küpsuseksami teinud.
Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin arvas, et nende kool on olnud tublide hulgas pikka aega ning tulemus on tulnud visa tööga. “On hea meel, et ei pea silmi maha lööma ega häbenema, kui küsitakse, kus koolis töötad,” rõõmustas Erin.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)