Trummipõristajad said kokku Nautse Mihklil

Trummipõristajad said kokku Nautse Mihklil

 

Möödunud nädalavahetusel osales 22 trummimänguhuvilist 5–14-aastast last Valjalast, Muhust, Orissaarest ja Tartust pilliõpetaja Jarmo Moilaneni eestvedamisel esmakordselt trummilaagris, mis korraldati Muhus Nautse Mihklil.

Õpitust andsid trummipõristajad kolm kontserti: laupäeva päeval esinesid nad Nautse küla jaanalinnufarmis, õhtul anti üllatuskontsert Liival Muhu Kalakohvikus ja pühapäeval põristati trumme Koguva külas Muhu muuseumis.

“Me mängisime väga palju nende kolme päeva jooksul, lisaks juba tuttavatele lugudele õppisime juurde uusi,” ütles Jarmo Moilanen. Valjala valla kultuurinõunik Anne Auväärt märkis, et põhiline, mida õpitud sai, oli koostöö. “Minu meelest oli igavesti vägev. Kokkuvõttes õppisime ära kuus lugu, mõnda olime enne mänginud ka, aga kõik mängisid ju eri pille: trumme, akordionit, kitarre,” rääkis Auväärt, kes ise basskitarri mängis. Marimba taha asus Jarmo Moilanen.

Lisaks trummimängule lahutati meelt jalg- ja pesapalliga ning tehti näomaalinguid. Üllatuskontsert antigi, näod maalingutega kaunistatud. “Publikut eriti palju ei olnud. Kalakohvikus mängisime repertuaari kaks korda läbi, sest publik muudkui vahetus. Aga viimane kontsert läks meil kõige paremini, kuigi seal oli üsna vähe rahvast,” ütles Anne Auväärt.

“Seekord ei teadnud ju reklaamida ka. Ei olnud kindlad, kas me saame piisavalt küpseks, et esinema minna. Järgmine aasta juba teame,” lisas ta, lausudes, et lapsed tegid ise esimesel õhtul kuulutused, siis, kui nägid, et neil hakkab nagu midagi välja tulema.

“Lapsed oleksid seal või kuu aega veel olnud, nad ei tahtnud üldse koju minna. Esimesel õhtu valisid nad jalutuskäigu asemel hoopis proovi, kõik olid nii õhinas ja tahtsid tegutseda. See oli väga vahva,” kiitis Valjala kultuurijuht. Proovide vahepealset aega sisustas lastele noorsootöötajaks õppiv Karin Šuprudko.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)