Ajakaja: Leitud kuninga südametunnistuse valvajad…

Eelmisel nädalal jooksis meediast läbi kaks uudist, milles teatati, et linnavalitsusse on tööle võetud uus suhtekorralduse ametnik – nii Kuressaares kui ka pealinnas.

Pealinna suhtekorraldusmeeskonna liige on selgelt profileeritud propagandameeskonna liikmeks – linnavalitsuse meediakanalitega tegelema. Ses mõttes aus mäng, et mehelt ei tahetagi muud, kui et linnavalitsuse propagandakanalid kenasti toimiksid. Uue tegija senine portfolio seda ka eeldab ja loodame tema uuest praktikast ilusaid hetki.

Kuressaares on asi keerulisem. Lehes kirjutati, et “suhtekorraldaja peamised tööülesanded on linnavalitsuse kommunikatsioonialane tegevus, linnavalitsuse ja -volikogu töö kajastamine meediakanalites, suhtekorraldus ja koostöö avalikkusega ning Kuressaare linna tutvustamine”. Üsna sigrimigri tööprofiil. Natuke siit ja natuke sealt, kapaga kolmandatki.
Viimati oli saare pealinna suhtekorralduslik lahendus maailma mastaabis unikaalne projekt – distants-PR elektrooniliste kanalite kaudu, mille kohta sai natuke ka sõna võetud. Ja taevaisa ise teab, kuivõrd tõhusaks see geniaalne katse kujunes.

Mis mulle uue suhtekorraldaja juures aga hästi meeldib, on see, et ta on Saaremaa juurtega noor inimene ja tuleb saarele tööle – värsket verd on siiakanti tõesti hädasti vaja. Ja olen poisi mõnda senist kirjutist ka lugenud – oskab kirjutada küll:)

Aga on ka mõned hirmud – mitte uue noore kolleegiga seotud, õnneks… Seotud hoopis sellega, mida linnavalitsejad temalt ootama ja tahtma hakkavad. Küsimus on selles, kas spetsialistil lastakse oma tööd teha nii, nagu see professionaalne on, või hakatakse tahtma seda, mis on paljude noorte suhtekorraldusse sukeldujate jaoks mõningase praktika järel ilmvõimatuks osutunud – sisuline vastuolu organisatsiooni tahtmiste ja ametialase professionaalsuse kriteeriumide vahel.

Linnavalitsejad võiksid teada üht olulist tõsiasja – seda, et nad on selle noore mehe näol endale tööle võtnud sisuliselt “kuninga südametunnistuse valvaja” – nii on suhtekorraldajaid ajaloos nimetatud ja see on suhtekorralduse töö sisu tegelikult.
Aga noorele kolleegile jõudu, vastupidamist ja julgust ametiau eest seista.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)