Tunnustati Saaremaa naiskodukaitsjaid

Paide raekojas tähistatud Naiskodukaitse 82. aastapäeva üritusel anti Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaisele Rita Loelile keskjuhatuse poolt hinnaline kingitus, rahvuslike motiividega kiiktool.

Saaremaa Naiskodukaitse tunnistati ka koos Sakala, Rapla ja Jõgeva ringkonnaga värbamisvõistluse võitjaks – 1. aprillist kuni 31. juulini astus Saaremaal vabatahtlikku riigikaitseorganisatsiooni 17 naist.

“Olen ääretult õnnelik, et Saaremaal on Naiskodukaitses nii tublid naised, eriti kui arvestada seda, et oleme üks kahest ringkonnast Eestis, kus ei ole palgalist instruktorit ning kogu töö teevad ära vabatahtlikud,” ütles Loel, kelle sõnul tuleb tänada nii vapraid Erna retkel osalenud tüdrukuid, õppustel supikeetjaid ja esmaabiandjaid kui ka kõiki teisi, kes on ühel või teisel moel andnud organisatsiooni tegevusse oma panuse.

“Praegu on meil liikmeid veidi üle saja,” sõnas esinaine, kelle hinnangul on arenguruumi veel küllaga, sest 1940. aastal, kui Naiskodukaitse koos Kaitseliiduga likvideeriti, kuulus Saare maakonnas Naiskodukaitsesse 900 naist. “Ma väga tahaksin, et ka tänasel päeval kehtiks mentaliteet, et iga endast lugupidav naiskodanik kuulub vabatahtlikku riigikaitseorganisatsiooni,” avaldas esinaine.

Paides peetud aastapäeval oli Loel ainus, keda tunnustati. “Eks see ole mõneti avanss,” arvas 15 aastat tagasi Saaremaal ja 13 aastat tagasi Harjumaal Naiskodukaitse taastanud Loel, märkides, et tunneb heameelt just tublide liikmete üle.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)