Kodused väikelaste vanemad saavad õppida lapsehoidjaks

Novembris algab Kuressaare ametikoolis lapsehoidjate tasuta koolitus, milles saavad osaleda väikelaste vanemad, kes on vähemalt poolteist aastat lapsepuhkusel olnud.

Koolituse mentori Ade Toomanni sõnul õpetatakse väikese lapsega kodus olevatele vanematele 240-tunnise kursuse jooksul nii lapsehoidjale vajalikke erialaseid oskusi kui ka ettevõtluse aluseid.

Koolitus viiakse läbi tsükliõppena ja õppesessioonide ajad on pikalt ette teada. Ade Toomann ütles, et see peaks koolitusest huvitatud vanematele andma võimaluse leida koolitundide ajaks oma lapsele hoidja.
Novembrist maini kestev koolitus on Euroopa Sotsiaalfondist rahastatav pilootprojekt, mille raames võetakse Saaremaal õppima 15 inimest, kelle vanemapuhkus on lõppenud.

Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk rääkis Oma Saarele, et töö- ja pereelu ühildamise kõige suuremaks probleemiks on juba mõnda aega lastehoiuvõimaluste vähesus ning uuringud kinnitavad, et väikelaste vanemad on üks töötuse riskigruppe. Seetõttu tahabki ametikool projektiga aidata eelkõige neid lapsevanemaid, kes ei ole mingil põhjusel saanud tööle tagasi minna. “Lapsehoidja oskuste ja kutsetunnistuse olemasolu on töötutele väikelaste vanematele üks võimalus taas tööle naasta,” ütles Taavi Tuisk.

Kuressaare ametikooli eesmärk on täita õppegrupp motiveeritud huvilistega, kellel on jaksu koolitus ka lõpuni käia. Eilse seisuga oli end kirja pannud juba viis inimest.
Koolitusel osalejad saavad tasuta sooritada kutseeksami, mis annab õiguse osutada ametlikult lapsehoiuteenust. Osalejatele makstakse stipendiumi ja parimatele lõpetajatele on ette nähtud stardikapital oma ettevõtte loomiseks.

Koolitusele saab registreeruda veebilehel www.lapsehoidjatepilootprojekt.eu .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)