Kuressaare gümnaasium otsib koolile maskotti

Kuressaare suurim kool on võtnud käsile koolile maskoti otsimise. “Tegu peaks olema positiivset energiat andva sõbraliku olendiga,” iseloomustas Kuressaare gümnaasiumi terviseõpetaja Sirje Metsküll maskotiotsingute oodatavat tulemit. “Maskott võiks olla lapsesõbralik ja meile olulisi põhiväärtusi kandev tegelaskuju.”

Metsküll toonitas, et kindlasti ei pea maskott olema kellegi või millegi moodi, kes/mis reaalses elus juba eksisteerib. Tähtis on just positiivsete omaduste olemasolu. Samas ei välistanud õpetaja, et kooli tulevane õnnetooja ei võiks mõne juba teada-tuntud olendi või isikuga sarnaneda. “Kas või meie direktori moodi võib olla,” naeris Metsküll. Kooli ajalehes väljakuulutatud konkursi tingimustes on kirjas, et maskotti peab saama teostada nii mänguasjana kui ka inimsuuruses.

Idee leida koolile maskott on tervisepedagoog Metskülli sõnul juba ammune, kuid sel aastal võeti asi lõpuks tõsisemalt käsile. Esialgne eesmärk on saada ideekonkursiga ühele poole novembri alguseks, et novembri keskel toimuval spordipäeval saaks maskott juba oma rolli täita.
Samas ei julenud Metsküll seatud tähtaegadest kinnipidamist sajaprotsendiliselt kinnitada, märkides võimalikkust, et konkursiaega ka pikendatakse.

Maskotikonkurss on mõeldud KG-ga seotud inimestele. Eelkõige õpilastele, aga Sirje Metskülli kinnitusel on osalema oodatud ka lapsevanemad ja vilistlased.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)