Septembris algab riigikogus Saare maakonna kuu (lisatud helilõik)

Septembris algab riigikogus Saare maakonna kuu (lisatud helilõik)

 

16. septembril algab riigikogus Saare maakonna kuu. Selle käigus tuleb riigikogus arutusele mitmeid olulisi teemasid. Eelmisel nädalal Ruhnus olles kaalus Saare maavanem (fotol) koos omavalitsuste liiduga teemasid, mida riigikogule edastada.

“Leidsime neid mitu – saarte seadus, merealade planeerimine ja veel mitmeid muid reguleerimist vajavaid valdkondi, millest peaks rääkima,” ütles maavanem Toomas Kasemaa.

Tema sõnul on ettevõtjate ettepanekud veel laekumas ja lõpuks pannakse teemadest kokku ühtne pakett. Maavanem lisas, et igaüks, kes tunneb, et mingi teema on vaja tõstatada, võib oma mõttega maavalitsusse pöörduda.
“Eelmisel aastal viibisin Hiiu maakonna kuu raames ühel koosolekul, kus samuti oli teemaks saarte seadus ja väikesaartega seonduv,” rääkis Kasemaa. “Selle tulemusena tehti uuring, mis puudutas nii Hiiu- kui ka Saaremaad, elukvaliteeti väikesaartel ja ka seda, kas saarte seadust on ikka vaja.”

Maavanema sõnul näitas uuring küll seda, et elu saartel on parem kui nii mõneski mandri maakonnas, kuid samas oli hinnatud vaid seda, mis käes on. Mis hinnaga see kõik tulnud on, uuring ei puudutanud. “Meil on vaja transpordi eest rohkem maksta, meil on piiratud tööjõu areaal ja mitmetel erialadel piiratud võimalused kohapeal töötamiseks,” loetles Kasemaa probleeme, mida uuring ei kajastanud.

“16. septembril avame riigikogus saarlaste kunstinäituse. Edasi algab sisuline töö, arutame seadusesätteid, mida peaks muutma,” kirjeldas maavanem Kasemaa ees oota-vat.
“Eesmärk on muuta elukeskkond paremaks ja seda saab teha vaid seaduste abil.”

Kuula helifaili Saare maavanema Toomas Kasemaa jutust siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)