Kaitseatašeed külastavad Saaremaad

Kaitseatašeed külastavad Saaremaad

KAITSEATAŠEED KAITSELIIDUS: Oma Saaremaa ringsõidul külastasid Eestisse akrediteeritud kaitseatašeed ja nende abid ka Kaitseliidu Saaremaa malevat. Pildil on nad koos Kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku major Toomas Luigega. Kolonelleitnant Kaupo Kiis on fotol paremalt esimene.

Eile ja täna on Saaremaal Eestisse akrediteeritud kaitseatašeed ja nende abid Soomest, Hiinast, Ameerikast, Hollandist ja Rootsist.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna protokolliosakonna ülem kolonelleitnant Kaupo Kiis, kes kõrget seltskonda saatis, ütles selgituseks, et selline tuur tehakse Eestisse akrediteeritud kaitseatašeedele kolm korda aastas – kaks sõitu korraldab kaitseministeerium ja ühe kaitsevägi.

Et atašeed on Eestis tavaliselt kolm aastat, peaksid nad kolonelleitnant Kiisi sõnul tegema selle aja jooksul Eestile ringi peale ning külastama erinevaid paiku – nägemaks, mida teevad piirivalve, päästeamet, mõne koha peal ka politsei, kaitsevägi, kaitseliit ja eriorganisatsioonid. Samuti käiakse koolides vaatamas, kuidas toimib Eesti haridussüsteem. “Näitame seda, mis meil näidata on,” konstateeris Kiis.

“Kuna me Saare- ja Hiiumaal ei olnud käinud, siis veetsime nüüd kaks päeva Hiiumaal ja siin. Saaremaal käisime täna hommikul (eile – toim) piirivalve merevalvekeskuses ja pärastlõunal Kaitseliidu Saaremaa malevas, õhtusse on plaanitud kohtumine Saare maavanema Toomas Kasemaa ning piirivalve Lääne piirkonna ülema kapten Mati Tervega,” edastas atašeesid saatnud ohvitser, lisades, et täna külastatakse maakonnas sõjaajalooga seotud paiku ning minnakse ka Kuressaare linnusesse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)