KG õpilased saavutasid unistuste söögivahetunni konkursil kolmikvõidu

Tervise arengu instituudi (TAI) loovtööde konkursil “Minu unistuste söögivahetund” saavutasid algklasside arvestuses kolmikvõidu Kuressaare gümnaasiumi õpilased. Parimaks tööks tunnistati pilt, mille joonistas KG 4.a klassis õppiv Hendrik Putk.

Teise koha sai Hendriku klassiõde Anna Karakjan ja kolmanda koha väärilise joonistuse saatis konkursile Eliise Maripuu. Originaalse lähenemise ja pilkupüüdva teostuse eest pälvisid žürii tunnustuse KG-s õppivad Laes Oskar Raun ja Ann Suurhans.

TAI projektijuht Reelika Viitamees ütles Oma Saarele, et unistust söögivahetunni kujutamisel keskendusid koolinoored eelkõige keskkonnale, kokkadele ja kaaslastele enda ümber ning jätsid toidu enamasti tahaplaanile.

Noorte saarlaste võidutööde kohta lausus Viitamees, et kõik kolm autorit lähenesid teemale väga loominguliselt ja vabalt. “Joonistustel ei ole tavaline koolisöökla ruum, vaid lapsed on viinud unistuste söögivahetunni välja loodusesse või kujutanud seda pigem noortetoana, kus saab ennast vabalt tunda, lõõgastuda ja samal ajal endale sööki tellida,” rääkis konkursi žürii tööd koordineerinud Reelika Viitamees. Tema sõnul oli KG õpilaste töödes palju disainielemente ning kujutati ka tervisliku ja värske toidu teemat.

Tänavu kolmandat korda toimunud konkursil said õpilased joonistuse või video kaudu näidata, milline on nende unistuste söögivahetund. Konkursi peamine eesmärk on pöörata tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja innustada koolitoitlustajaid õpilaste tööde varal muutma koolisööklate toitu mitmekesisemaks ja tervislikumaks.

Vaata pilte

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)