Maaomanik ehitab turistide jaoks veski

Orissaare vallavolikogu võttis vastu detailplaneeringu, mille alusel maaomanik kavatseb Haapsu külla püstitada Hollandi-tüüpi veski, et teenindada turiste.

Maaomanik Tiit Kruuse plaanib Rannamaantee merepoolsele küljele ehitada looduslikest kividest Hollandi-tüüpi veski, kus on võimalik toitlustada korraga 50 inimest ja majutada 40 inimest. Lisaks näeb planeering ette parklaala ja viie 20 m2 suuruse ehitisaluse pinnaga puhkemaja asukohad.

Tiit Kruuse sõnul hakatakse kavandatu rahastamisega tegelema mitte enne kui järgmisel aastal, mil vallavolikogu detailplaneeringu eeldatavasti kehtestab. Detailplaneeringu avalik väljapanek kestab 21. septembrist 5. oktoobrini.
Samal maa-alal on algatatud veel teinegi detailplaneering, mille puhul on tegemist kalandusteemalise vabaõhumuuseumiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)