Parimad purjetavad Sophial ja Karinal

Parimad purjetavad Sophial ja Karinal

MEDALISAAJAD: Finišis oli järjekord vastupidine – Sofia ees, Katarina Jee järel.

Nädalavahetusel lõppenud Saaremaa avamerepurjetamise karikavõistluste viimase etapina sõidetud Abruka regatil otsustati lõplikult hooaja üldarvestuse medalite saatus.

Suuremate jahtide klassis oli enne viimast etappi võrdne arv punkte Sophial ja Katarina Jeel. Kahest etapist koosneva regati esimese osavõistluse võidu võttis pronksmedali eest võidelnud Zoo. Katarina Jee oli teine ning Sophia kolmas.
Teisel päeval suutis Sophia napilt Katarina Jeed edestada ning sõidu võita. Centaur oli kolmas ja Zoo neljas.

Kuna Sophial ja Katarina Jeel oli võrdselt punkte, sai otsustavaks viimase päeva sõit. Selle võitnud Sophiale kuulus seega regativõit ning üldarvestuses ühepunktise eduga ka hooaja karikavõit.
“Võidab see, kes vähem vigu teeb,” muheles Sophia kapten Tiit Sarapuu, kui kahe viimase aasta valitseja oli võidetud.

“Seda (kaotust – toim) neile oligi vaja, lähevad muidu liiga uhkeks ka,” aasis Sarapuu sõprade-konkurentide kallal. Sophiale oli see esimene karikavõistluste võit. Seni on saadud pronksi ja hõbedat. Karikavõidu said Sophial Tiit Sarapuu, Priit Kuusk, Renno Tammleht, Kai Laanmets, Märten Vaikmaa, Margus Männik, Toomas Kasemaa ja Jaanus Tamkivi.

Kolmanda koha suutis karikavõistluste arvestuses võtta viimases sõidus vähem kui kümnesekundilise eduga lõpetanud Centaur (Rain Riim), kellel Abruka regati neljas koht läks maha hooaja halvimana ning kolmas koht suudeti Zoo ees ära võtta punktise eduga.

Karinal neljas aasta

Väiksemate jahtide klassi valitseb aga juba neljandat aastat järjest Karina. Sel aastal saadi esikoht mäekõrguse eduga jahi Ene ees. Oma rolli mängis kindlasti seegi, et Karina on osalenud kõikidel regattidel ja arvesse läinud etappidel end ka esikolmikusse sõitnud.

“Võidu tagavad hea meeskond, kogemused ja sportlik õnn. Samuti tihe konkurents, mis paneb pingutama lõpuni,” kõlas võitjate kapteni Margus Hieti kommentaar. Karina meeskonda kuulusid Margus Hiet, Priit Puppart, Andrus Saat, Kalle Jõgi, Filaret Hiet, Tõnis Rihvk, Kunnar Jõgi ja ühel etapil Rait Saar.

Kolmanda koha teenis Kadri, kel oli küll Lotega võrdselt punkte, kuid otsustavaks sai just viimasel regatil võidetud kõrgem koht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)