Kuhu minna

Neljapäev, 10. september

KINO
Diva kl 17 ja 19.20 Üles/Up. Animatsioon. Perefilm. Viimane seanss. Pilet 50.–

NÄITUS
Kuressaare linnuse peakorrus, endine kirdetiiva dormitoorium kl 11 avatakse järjekordne Saaremaa muuseumi seenenäitus.

TANTS
Diva DJ Peeter Kukk. Pilet 35.– Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.

SPORT
Salme staadion Saare maakonna meistrivõistlused jalgpallis. Kl 18.30 Salme SK vs Leisi JK.

Reede, 11. september

KINO
Diva kl 19.20 Metroorongi 123 röövimine. Põnevusfilm. Alla 12 a keelatud. Pilet 50.–

KONTSERT
Muhu, Katariina kirik kl 19 Kristjan Tamme kitarrikontsert Armastatud eesti muusika. Tasuta.

TANTS
Diva DJ K. Lillimägi. Pilet 75.–/südaööni 50.–
Lucifer DJ Peeter Kukk.
Veski trahter rahvatantsijad Kanarbik ühes laulu ja pillimänguga.
Club Privilege kl 21 35+ ehk Vanad ja kobedad. Rahvast tantsitab Karl Madis. Enne ja pärast valib muusikat DJ Marko Pille.


Kontserdi eelinfo

Toomas Kuter ja Helin Kapten kutsuvad romansside maailma
Reede õhtul kl 19 esinevad Kuressaare Linnateatris Toomas Kuter ja klaveril Helin Kapten. Kontserdil kõlavad paljude heliloojate romansid.
“Oleme kontserdil teinud panuse just nimelt romansižanrile, mis on erinevates kultuurides läbi aegade osutunud ülimalt populaarseks. Samas ei piirdu me ainult vene ja prantsuse romanssidega – kuigi ka need kõlavad sel õhtul, sest romanss kui nähtus sai alguse just nimelt Prantsusmaalt, vanad vene linnaromansid on aga populaarsed kõikjal maailmas –, vaid kavas on romansid

ooperitest, kammerlikud romansid ja ameerika heliloojate romansid ning muidugi ka eesti muusika,” rääkis eri rahvaste romansside ja kammerlaulude esitajana tuntust kogunud laulja Toomas Kuter. Heliloojatest saab kuulata Tšaikovski, Rubin-šteini, Wagneri, Schuberti, Villem Kapi, Nino Rota, Rod-gersi jt loomingut.

Kontserdikava on koostatud spetsiaalselt Kuressaare jaoks. “Olen väga rõõmus, et saan selles kavas teha koostööd Helin Kapteniga, kes on üks Eesti paremaid kontsertmeistreid, harukordselt musikaalne, tundlik ja paindlik interpreet. Temataolisi kunstnikke ei ole palju, sestap naudin seda tõeliselt inspireerivat koostööd,” ütles Kuter. Ees ootavad muusikuid kontserdid oktoobris ja novembris Pärnus, Moskvas, Minskis ja New Yorgis.

Kontserdile on oodatud kõik, kes armastavad ilusat muusikat. “Romansid on valdavalt ka romantilised ja lüürilisema koega ning tegelikult ei jäta nad kedagi külmaks. Seetõttu tahangi öelda, et kontserdile on oodatud kõik – ka need, kelle jaoks klassikaline muusika veel väga lähedane pole,” kutsus Toomas Kuter kõiki kontserdist osa saama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)