Kuressaare veebikaamera haihtus teleekraanilt (6)

Kuressaare veetornelamu katusel asuva ja internetis avalikult suunatava-suumitava veebikaamera pilt kadus esmaspäevast Starmani Kuressaare kaabeltelevõrgust.

Internetis vaadatuna ei ole Kuressaare veebikaamera pilt terav ja lähimajade akendesse suumides detailid eraldatavad. Küll aga oli sedasama pilti seni võimalik jälgida Starmani kaablivõrgust oluliselt parema resolutsiooniga.

“Vastavalt poolte kokkuleppele lõpetas Starman linnavalitsuse palvel veebikaamera pildi näitamise edaspidiste võimalike intsidentide ärahoidmiseks. Ajendiks ETV-s näidatud uudisklipp,” ütles eile Oma Saarele Kuressaare linnavalitsuse IT-nõunik Anu Tanila.

Linna veebikaamera piilukaamerana toimimisest teatas Eesti Televisioon augusti keskel, vahendades šokeeritud kuressaarlast, kes oma korteris ringi liikudes sai telefonikõne teatega, et teda on võimalik teleekraanilt äratuntavana vaadata.
Järgmisel päeval alustas avaliku veebikaamera asjus järelevalvemenetlust andmekaitseinspektsioon.

“Andmekaitse kaamera kohta oma seisukohta linnale veel avaldanud pole,” ütles eile Anu Tanila.
Juba tänavu jaanuaris kirjutas kodanik A. L. Kuressaare linnavalitsuse veebisaidi tagasisidefoorumis, et “väga ebameeldiv on, kui pidevalt veetorni kaameraga vaadatakse akendesse, mis asuvad Uuel tänaval otse veetorni vastas”.

“See on täiesti haige juba, kodus ei saa rahulikult olla, sest pidevalt jälle vaatad telekast, et keegi piilub kaameraga otse tuppa, ja väga hästi tihtipeale näeb, mis toas toimub. Ja seda kaebab enamik elanikke. Kas tõesti ei saa midagi selle vastu teha?” seisis kaebuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 179 korda, sh täna 1)