Laevaprussakad teevad tervisekaitsjad ärevaks (6)

Saaremaalt mandrile ladestamisele veetava prügiga parvlaevadele jõudnud prussakanuhtlus teeb ärevaks nii tervisekaitsjad kui ka veterinaar- ja toiduameti (VTA), sest samadel laevadel tegeletakse ka inimeste toitlustamisega.

VTA peadirektor Ago Pärtel märkis Eesti Päevalehe teatel, et prussakateprobleem tähendab Väinamere Liinid OÜ-le ja laevadel toitlustavale Väinamere Teenindus AS-ile nii lisakoormust kui ka -vastutust.
“Kui VTA kontroll, mis põhineb reisijate kaebustel, või tavakontroll tuvastab, et senine programm ei ole enam efektiivne, tehakse kindlasti vastavasisuline ettekirjutus,” viitas Pärtel.

Marina Karro tervisekaitseinspektsioonist ütles, et kui prussakate asustus laevadel on tingitud prügikonteinerite vedamisest, siis on regulaarne kahjuritõrje hädavajalik.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin kinnitas Eesti Päevalehele, et suve lõpust alates, mil prussakanuhtlus alguse sai, on kõigil liinilaevadel korduvalt ka tõrjet tehtud. Hiiuväin arvas, et parim lahendus probleemile oleks, kui Saaremaa prügi toimetataks üle Suure väina eraldi laevaga.
Prussakate ilmumise laevadele avastasid meeskonnaliikmed, sõitjad pole Hiiuväina kinnitusel prussakatest veel teatanud ega ka kaebusi esitanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)