Saaremaal rekordarv lapsi (2)

Saaremaal rekordarv lapsi

 

Tänavu kaheksa kuu jooksul on Saare maakonnas registreeritud 252 lapse sünd. Saare maavalitsuse andmetel on tegemist viimase 14 aasta parima tulemusega.

Juulis sündis maakonnas 26 ja augustis 34 last.
Maavalitsuse registrite ja infotehnoloogia talituse juhataja Avo Levisto ütles Oma Saarele, et viimati oli kaheksa kuu sündide arv tänavusest suurem 1995. aastal, kui maakonnas sündis 307 last. Levisto lisas, et keskmine kaheksa kuu sündide arv 1970–80-ndatel aastatel oli 400 ringis. Rekordarv lapsi sündis 1989. ja 1990. aastal, kui kaheksa kuuga registreeriti Saaremaal umbes 500 lapse sünd.

“Sündimuse kasvu juures võib üheks faktoriks olla emapalgaga kaasnev materiaalne kindlustunne,” arvas Avo Levisto. “Teine faktor, miks sündimus Saare maakonnas võiks ja peaks edasi kasvama, on n-ö laulva revolutsiooni aja laste saamine täiskasvanuks,” lisas ta.
Levisto sõnul elas Saare maakonnas käesoleva aasta alguses 18–20-aastaseid naisi peaaegu poole rohkem kui 28–30-aastaseid (vastavalt 1013 ja 540).

Kuressaare linnas on kaheksa kuuga registreeritud 116 sündi, Kaarma vallas on sündinud 37 last, Leisi vallas 14 ning Orissaare ja Pihtla vallas 12 last. Ühtegi sündi ei ole tänavu registreeritud Ruhnu ja Torgu vallas.
Rahvastiku andmebaasi järgi oli maakonna rahvaarv 31. augusti seisuga 35 965. Seda on aasta algusega võrreldes 131 inimese võrra vähem.

Kõige rohkem ehk 62 inimese võrra on kaheksa kuuga vähenenud Kuressaare elanike arv. Kõige rohkem on elanikke juurde saanud Ruhnu vald, kus kaheksa kuuga on lisandunud 24 inimest. 31. augusti seisuga oli Ruhnus 153 elanikku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)