Hobune abistas utekest (7)

See lugu juhtus maal, kuhu kavatsen rajada oma loomapargi. Ühel päikesepaistelisel septembrikuu päeval tegin oma pargis ringkäiku.

Soovisin veenduda, et loomadega, kes aias rohtu näksivad, kõik korras on.
Märkasin, et seekord oli midagi teisiti. Üks lammas oli karjast puudu. Minu loomapargi territoorium on piisavalt suur, mõni loomadest võib tõepoolest teistest maha jääda ja paanikasse sattuda. Lammas on selline karjaloom, kes üksi jäädes võib närvivapustuse saada. Neil on väga tugev ühtsuseside ja kui see puruneb, on looma tervis tõsises ohus.

Olukord oli siiski minu kontrolli all ja ma teadsin, kustkohast eksinud lammast otsida. Ja mis siis juhtus! Olin hämmastunud sellest, mida nägin! Meie poole liikus metsatuka tagant rahulikul sammul üks minu hobustest. Hobuse kannul tuli määgides seesama eksinud lammas, lootes, et liigikaaslased talle vastavad. Hobune juhtis siis eksinud looma otse tema karja juurde. Mõtisklesin, milline side on loomade vahel, kes jagavad üht rohelist maatükikest, kust toitu hankida. Milline tarkus küll sundis hobust tegutsema nii, et ta aitas teise liigi isendit?

Mõtlesin ka sellele, kas meie, inimesed, oleme alati valmis abistama hädasolijat nagu see hobune. See juhtum tuletas mulle meelde olukorda Piiblist halastaja samaarlasest, kes aitas teisest rahvusest haavatud meest. Meest, keda ei aidanud isegi tema kaasmaalased.

Selline juhtum oli maal, kuhu ma rajan parki hädast päästetud abivajavatele loomadele-lindudele. Olen kindel, et maatükil juhtub veel nii mõndagi õpetlikku inimeste jaoks.

Olena Vool
MTÜ Olena Loomapark

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)