Huvikool Inspira pakub tegevust igale vanusele

Huvikool Inspira pakub tegevust igale vanusele

MITMEKÜLGNE HUVITEGEVUS: Maikuus toimus Kuressaare Linnateatris KG huvikooli Inspira muusikaosakonna korraldatud lauluvõistlus KuresStaar 2009. Tagaplaanil juhendajad (paremalt) Mai Rand, Laine Lehto ja Pilvi Karu. Esiplaanil annab pisikesele laululinnule auhinna üle päevajuht Margus Vaher.

2005. aastast tegutsev suurim erahuvikool Saare maakonnas, Kuressaare gümnaasiumi huvikool Inspira pakub tasuta ringe Kuressaare gümnaasiumi õpilastele ja tasulisi ringe kõigile huvilistele, olgu tegemist lasteaialaste või täiskasvanutega. “Inspira uksed on kõigile avatud,” ütles Inspira juhataja Tiia Leppik.

Sel aastal on uue ringina välja pakkuda lasteaiaealiste mängu- ja liikumisring. “See on eriti hea võimalus poistele, kes tahavad end liikumismängudes ja üldfüüsilise treeninguga lõbusalt välja elada. Õpetajaks on pika staažiga alushariduse pedagoog ja liikumisõpetaja Ene Koitla,” selgitas Leppik. Esmakordselt alustavad tänavu Kuressaare gümnaasiumi õpilaste puutööringid (alates 4. klassist, juhendaja Mart Aardam) ja fotoring Johannes Kaju juhendamisel.

Üks populaarsemaid ja edukamaid ringe on kindlasti Inspira solistiõpe, mida juhendavad Laine Lehto ja Pilvi Karu. Ka lasteaialaste tantsuring (juhendaja Liis Ojasaar) ning õpilaste moe- ja käsitööring (Raili Kaubi) on eelnevatel aastatel väga menukad olnud.

“Kuigi tantsuringe on Inspira avatud ringide hulgas alati olnud, on sel aastal põhjust rääkida nendest kui uutest, sest juhendajad on uued, ja on ju juhendaja see, kes ringi näo loob,” ütles Tiia Leppik. 1.–4. klassi tüdrukuid juhendab Katrina Aaslaid, kes on ise aastaid tantsinud ja nüüd valmis oma oskusi noorematega jagama. Tema mentor on Inspira tantsuõpetaja Inge Jalakas, kes praegu lapsepuhkusel.

Põhikooli- ja gümnaasiumiealistele neidudele annab sellest õppeaastast tunde 11 aastat Laine Mägi tantsukoolis õppinud suure lavakogemusega Ingrid Kurgjärv. Ta on lõpetanud Tallinna ülikooli koreograaf-lavastajana ja saanud kaasaegse tantsu 3. taseme kutsetunnistuse, samuti täiendanud end New Yorgis Broadway Dance Center’i kolmekuulistel jazz- ja teatritantsu kursustel. Tantsutundides õpetab ta jazztantsu – nii modern-, lyrical- kui ka šõutantsu.

Traditsioonilistest ringidest alustavad taas väikelaste muusikaringid Pilvi Karu ja Helle Ranna juhendamisel. Jätkavad ka poistekoor (juhendaja Veikko Lehto) ja neidudekoor Neidis (juhendaja Laine Lehto). Muusikahuvilistele pakutakse instrumendiõpet: klaverisaate kujundamine (juhendaja Veikko Lehto), rahvapilli- (Mart Aardam), kitarri- (Kristo Käo, Heiko Liiv) ja trummimäng (Priit Arge). Huviliste olemasolu korral saab Arge juhendamisel luua ka noortebändi.

“Hea meel on, et tunnustatud muusik ja kitarriõpikute autor Kristo Käo on nõustunud ka sel aastal kitarrihuvilisi õpetama,” rõõmustas Tiia Leppik. Kristo Käo tunnid toimuvad üle nädala laupäeval või pühapäeval ning oodatud on nii algajad kui ka edasijõudnud.
Spordiringid on Inspiras mõeldud eelkõige Kuressaare gümnaasiumi õpilastele ja nende valik on päris lai: ujumine (juh Norma Helde), saalihoki (Johannes Kaju), võrkpall (Gabriel Sepp), korvpall ja kergejõustik (Endel Tustit).

Lähemat infot leiab Inspira kodulehelt, kuhu pääseb Kuressaare gümnaasiumi veebiküljelt http://www.oesel.ee/kg/ .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 189 korda, sh täna 1)