Kuhu minna

Kolmapäev, 16. september

KINO
Diva kl 16.45 Metroorongi 123 röövimine. Alla 12 a keelatud. Põnevusfilm. Pilet 50.–

ÜRITUS
Diva KG Jukude päeva Töö kiidab tegijat afterparty. Sissepääs KG 10.–12. kl õpilastele õpilaspileti alusel. Algus kl 19, lõpp kl 22.30 ja 18+ lõpp kl 24. Pilet 25. –/peale kl 20 pilet 35. – Kavas klasside esinemised, vande andmine.

Neljapäev, 17. september

TANTS
Diva DJ K. Lillimägi. Pilet 35.– Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.

KINO
Diva kl 19.20 Metroorongi 123 röövimine. Põnevusfilm. Pilet 50.–


Ürituse eelinfo

Laupäeval, 19. septembril algusega kl 10 kutsuvad Külasema Kodukootud Piirile  sügisfestivalile. Töötab rohenäppude vahetuspunkt, kuhu võib kaasa võtta kõike, mis ühele aiandushuvilisele vajalik: sibulaid, köögivilju, taimepuhmaid, samuti puuvilju ja saab vahetada kartuliseemet. Vaatame näitus “Sügislill daalia”. Hindame kodusküpsetatud õunakooke, mida igaüks kodust kaasa toob. Moedemonstratsioon “Tere, sügis”. Saab osta loteriid, kus iga pilet võidab. Müüa võivad kõik, kellel midagi pakkuda. Töötab välikohvik. Kontserdi annab Külasema rahvas. Olete kõik oodatud!

Pühapäev, 20. september Aavikute majamuuseum kl 16 Saaremaa XXIV kirjanduspäev: Loodus saarlaste loomingus (raamatuklubi üritus).

Laupäev, 26. september Torgu puhkemaja kl 19 etendus Tuhalabida valitsus 1879. Näitering Vändra metsast Pärnumaalt. Kestab 45 min. Pilet 25.– Etenduses lööb kaasa ka Torgu kooli endine õpilane Maarja Kask.

Laupäev, 3. oktoober Sakla klubi kl 13 luulepäev Sakla luule. Kohal luuletaja Contra. Kõikide huviliste hulgas esitavad oma luuletusi ka Boniflex, Helena Läks, Ruta Kukk, Kosmopoliit, Kaisa uusk. Eelregistreerimine Heaonolla@gmail.com või tel 56 935 436.

 

Hea teada

Algab koolinoorte tervist edendavate ideede konkurss
Tervise arengu instituut (TAI) kuulutab juba kuuendat aastat välja noortele mõeldud konkursi “Tervist edendava idee projekt” ehk TEIP, et innustada koolinoori mõtlema tervislikumatele eluviisidele ning oma ideid TAI abiga ka ellu viima.

Konkursile oodatakse noorte endi kirjutatud ideeprojekte, mis aitaksid muuta nende eakaaslaste või nooremate klasside õpilaste käitumist tervislikumaks. Idee võib puudutada ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda, olgu see siis sport ja liikumine, toitumine või lihtsalt hea tuju loomine.

Konkurss toimub kahes vanuserühmas: 12–15-aastased ja 16–18-aastased. TAI toetab mõlema vanuserühma kolme parema ideeprojekti elluviimist oma kodukohas või koolis 10 000 krooniga. Lisaks on peaauhinnaks ekstreemseiklus metsas, jõel või kaljul ning väärtuslikud lohutusauhinnad. Innovatsiooniaasta 2009 korraldajad on välja pannud eriauhinna kõige uuenduslikumale ehk innovaatilisemale projektile.

TEIP projekti eesmärk on ärgitada noori mõtlema tervist edendavate tegevuste peale ja tekitada positiivset avalikku tähelepanu, kuidas hoida tervist ning tekitada mõtteid, mis suunaksid noori tervislikumale elusviisile.
Eelmisel aastal laekus TAI-le 57 projektiideed koolidest üle Eesti. Laekunud ideede põhjal peetakse kõige tähtsamaks hea tervise alustalaks toitumist. Teisele kohale jäävad liikumisega seotud projektid, eelkõige näevad noored probleemi selles, et liialt paljud nende eakaaslastest istuvad pidevalt arvuti ja televiisori ees.

Projektide esitamise tähtaeg on 23. oktoober, võitjate nimed avalikustatakse hiljemalt 23. novembril. Lisainfo: Reelika Viitamees, TAI projektijuht, reelika.viitamees@tai.ee , tel 65 93 973; Maris Jakobson, TAI avalike suhete nõunik, maris.jakobson@tai.ee , tel 65 93 906.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)