Mart Laar käis oma uut raamatut tutvustamas (11)

Mart Laar käis oma uut raamatut tutvustamas

AJALOOHUVILISED: Mart Laar ajaloohuvilise kaitseliitlasega Teisest maailmasõjast rääkimas.

Ajaloolane ja poliitik Mart Laar käis Saaremaa kaitseliitlastele ja naiskodukaitsjatele tutvustamas oma sel suvel ilmunud raamatut “Eesti sõdur II maailmasõjas”. Et Laari järgmine raamat räägib Saaremaast – viimane raamat tema 1944. aasta sündmusi Eestis kajastavast sarjast –, lubas ta eesootaval talvel ka sellest saarlastele rääkima tulla.

“Eesti sõdur II maailmasõjas” on pildialbumist “Eesti Leegion sõnas ja pildis” inspireeritud ülevaade eesti meeste osalemisest II maailmasõja eri leerides ja üksustes – tähendas ju Eesti okupeerimine ning annekteerimine NSV Liidu poolt ühtlasi ka seda, et sellest alates polnud eesti meestel, kui üksikud hetked välja arvata, enam võimalik kanda II maailmasõjas oma armee mundrit. Kas vabatahtlikult või sunniviisil tuli see asendada Saksa, Vene, Soome, Inglise või USA mundri või tunnusmärkidega.

Raamatus ongi 1500 fotot erinevates mundrites ja tunnusmärkides sõdinud eesti meestest ning tekst on trükitud kahes keeles – eesti ja inglise. Laari sõnul on raamat tänu ingliskeelsele tekstile populaarne ka raja taga ning annab kindlasti senisest parema ülevaate neile, kes meie ajaloo traagikat Teise ilmasõja ajal mõista ei taha.

Mart Laari “Eesti sõdur II maailmasõjas” on välja andnud kirjastus Grenader Grupp, mis on viimastel aastatel tuntust kogunud just ajalooteemaliste teoste üllitamisega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)