Uues operatsiooniplokis oli eile esimene lõikus (2)

Uues operatsiooniplokis oli eile esimene lõikus

ESIMENE LÕIKUS: Kuressaare haigla operatsiooniploki avamisel sai kirurgiametit proovida ka sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim, assisteerides kirurgiakliiniku ülemarsti Toomas Tartest lindilõikamisel.

Eile südapäeval oli Kuressaare haigla kirurgiakliiniku vastvalminud operatsiooniplokis esimene lõikus – asjakohaselt pintsettide ja kääridega lõigati pidulikult läbi lint. Pärislõikusteks läheb aga tuleval kolmapäeval – esimese plaanilise operatsiooni teeb siis vanameister doktor Aare Taul.

Uue kuue saanud operatsiooniploki lindilõikamist juhendas kliiniku ülemarst Toomas Tartes ja assisteerisid lõikusele kohaselt kummikinnastes sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim, haigekassa Pärnu osakonna direktor Kaljo Poldov, maavanem Toomas Kasemaa, linnapea Urve Tiidus ning haigla nõukogu abilinnapeast esimees Juhan Nemvalts.

Suurt sündmust olid tunnistama tulnud üldhaiglate juhid üle Eesti, kes peaaegu kõik avaldasid siirast kadedust, vaadates tehtut. Enam kui 16 miljonit krooni maksma minev (dialüüsi- ja intensiivravi osa ootab veel lõpetamist) operatsiooniplokk annab Kuressaare haigla kuuele kirurgile, kuuele anestesioloogile ning õdedele-põetajatele nüüdsest töötingimused, mille üle võib uhke olla.

Nagu märkis haigla juht Viktor Sarapuu, loob see saar-lastele ja saare külalistele turvatunde, et kvaliteetne arstiabi on igal ajal kättesaadav. Muide, uude operatsiooniplokki muretseti renoveerimise käigus 122 uut aparaati.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim tõdes, et operatsiooniploki renoveerimine on kindlasti suur sündmus nii Saaremaa kui ka kogu Eesti jaoks.

“Eriti kui silmas pidada, et üks haigla on olnud nii tubli ja avanud uue ja kaasaegse korpuse ilma välisabita,” ütles Erlenheim Oma Saarele.
Kirurgiakliiniku ülemarsti Toomas Tartese sõnul võib seda, kui palju töötingimused tegelikult paranenud on, rääkida kas mõne kuu või aasta pärast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 186 korda, sh täna 1)