Juhtkiri: 30 aastat hiljem

Juhtkiri: 30 aastat hiljem

 

Kui paluda inimestel nimetada mõni Saaremaa sümbol, siis arvatavasti enamik peab selleks Kuressaare linnust. Pole ka mingi ime, sest juba 14. sajandist sel kohal seisnud uhket kindlust on saarlased ise ühe Saaremaa sümbolina esile tõstnud kõikvõimalikel viisidel.

1985. aasta jaanipäeva paiku lõppesid Kuressaare linnuse restaureerimistööd. Sellest möödunud pea 25 aasta jooksul on nii linnust kui ka seda ümbritsevat ala igati hooldatud ja edasi arendatud. Kes oleks osanud toona näiteks mõelda, et linnus saab kunagi uhke välisvalgustuse.

Möödunud nädalal allkirjastatud dokument annab lootust, et 30 aastat pärast linnuse renoveerimistööde lõppu saab sama uhkelt ja pidulikult imetleda ka renoveeritud lossivalle.

EAS-i ja Eesti riigi eraldatud 60 miljonit on suur raha. Kuid kui mõelda, et selle rahaga tehakse korda üks tegelikult ju kogu Eesti sümbol, siis on see targasti eraldatud raha. Seda sõnumit, mis kenasti korda tehtud linnusest ja selle ümbrusest mööda maailma laiali rändama läheb – selle tähtsust ei ole võimalik rahas mõõta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)