Kuhu minna

Teisipäev, 22. september

KINO
Diva kl 17.35 ja kl 20.05 G.I. Joe: Kobra rünnak. Seiklusfilm. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 50.–

ÜRITUS
Pöide III Pöide valla päevad. Uuemõisa küla, Koplimäe talu kl 18 koduleiva küpsetamine, koolitus täiskasvanutele.

NÄITUS
Kuressaare linnuse keldrikorruse näitusesaal kl 17 Tartu ülikooli kunstimuuseumi väljapaneku Pühapildi sünd. Vanavene ikoonitraditsioon avamine. Ikooninäitus tutvustab ikooni loomise protsessi, Tartu ülikooli kunstimuuseumi kogust pärit vanausuliste ikoone ning Peipsi-äärses Raja külas meister Gavriil Frolovi juhendamisel tegutsenud töökojale kuuluvaid ikoonide eeskujujooniseid. Näitusel on lastenurk, kus väiksed külastajad saavad ise värvida ikoonipilti.

Kolmapäev, 23. september

KINO
Diva kl 17.35 ja kl 20.05 G.I. Joe: Kobra rünnak. Seiklusfilm. Pilet 50.–

ÜRITUS
Pöide III Pöide valla päevad. Kl 19 rahvamajas kontsert-aktus. Vallapäevade avamine, esinevad koolilapsed ja rahvamaja taidlejad. Kuulutatakse välja elutöö tegija, Kohaliku elu edasiviija, hariduse edendaja, kultuuri edendaja, ettevõtluse edendaja, sportlane.


Hea teada

Algab aasta linnu joonistusvõistlus ja kakufolkloori kogumine
Eesti ornitoloogiaühing kuulutab kodukaku aasta raames välja aasta linnu joonistusvõistluse. Võistlustööl tuleb kujutada kodukakku või ka teisi Eesti kakke või nende eluga seotut. Koostöös Eesti rahvaluule arhiiviga algab ka kakufolkloori kogumine.

Ootame põnevaid kogemusi, lugusid, juhtumeid, rahvasuus levinud uskumusi jms, mis on seotud kodukaku või teiste Eesti kakkude ehk öökullidega. Huvitavamad kakulood ja joonistused pannakse üles aasta linnu veebilehele ning eksponeeritakse 14. detsembril Eesti rahvusraamatukogus toimuval aasta linnu teemalisel loodusõhtul. Kogutud pärimus talletatakse Eesti rahvaluule arhiivis.
Joonistusvõistluse ja folkloorikogumise juhendid on kodukaku veebilehel www.eoy.ee/kodukakk .

Võistlustöid ootame Eesti ornitoloogiaühingusse hiljemalt 15. novembriks 2009. Tublimatele folkloorikogujatele ja parimate joonistuste autoritele auhinnad! Projekti finantseerib Keskkonnainvesteeringute Keskus.
Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärkideks on Eesti linnustiku kaitse, uurimine ja tutvustamine.

EOÜ asutati 1921. aastal ning 2000. aastast on ta rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner Eestis. Eesti ornitoloogiaühingusse kuulub ligi 400 linnuhuvilist Eestist ja välismaalt. Lisateave: Andrus Jair, 50 70 682, andrus.jair@gmail.com .

Eesti Ornitoloogiaühing

Üleskutse

Tuleb etüüdivõistlus
Kuulutame välja etüüdivõistluse. Teemade valik on vaba. Tööd esitada 1. novembriks k.a aadressil 93814 Kuressaare Uus t 38-12. märksõnaks Etüüdivõistlus. Lisada kinnine ümbrik autori nime ning kontaktandmetega. Paremate tööde autoreid premeeritakse raamatutega.

Saaremaa raamatuklubi
Saaremaa Roheline Kabinet

Spordi eelinfo

Laupäev, 26. september AS Saaremaa Teed ruumid, Marientali tee 27a kl 10 peetakse maakonna karikavõistlused 64-ruudulises kabes.

Pühapäev, 27. september Kuressaare põhikooli hoovimaja, Garnisoni 16 kl 10 sügis-talvise malehooaja avamine maleklubi aruande-valimiskoosoleku ja kiirmalevõistlusega. Osavõtt vaba. Info Juuno Jalakas, tel 56 682 436.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)