Päevalill 4.30!

Päevalill 4.30!

 

Kärla vallas Paevere külas võib Annika Väälma sõna otseses mõttes päevalillesalus jalutada. Juunis maha pandud kaheksa päevalille on kasvanud kõik üle kolme meetri kõrguseks, kõrgeim neist ulatub praegu 4 meetri ja 30 sentimeetrini. Samas pole see taim oma õisikut veel täielikult avanud.

Väälma ütles, et ostis päevalilleseemneid Kuressaarest, tahtis proovida kauneid lilli kasvatada. Kõrgus ei olnud tema sõnul eesmärk omaette. Alguses olid taimed Väälma sõnul kiduravõitu, kuid mida aeg edasi, seda kiiremini nad kõrgusesse viskama hakkasid. Mis sordist ostetud seemned olid, Annika Väälma öelda ei osanud.

Oma Saar on sel aastal juba kirjutanud kolme- ja poolemeetrisest päevalillest Uduveres. Botaanikud on öelnud, et sel aastal aitas päevalillede kasvule kaasa hea suvi, oli küllaldaselt päikest ja sademeid. Samuti on head tööd teinud Eesti sordiaretajad, kelle töö tulemusena ei ole ülikõrgeks kasvavad päevalilled enam eriti suur haruldus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)