Kunstikool korraldab Rohu tänaval mihklipäevalaada

Kuressaare kunstikool korraldab mihklipäeval, 29. septembril algusega kell 12 Kuressaares Rohu tänaval kunstikooli ja linna 2. lastepäevakodu hoovis suure mihklipäevalaada, kuhu oodatakse kauplema loomingulisi inimesi.

Kunstikooli direktori Boris Šestakovi sõnul püütakse taastada vana hea laadatraditsioon – nagu see võis olla näiteks 17. sajandil, et inimesed tulid kokku ja pakkusid seda, mida nad olid ise teinud.
“Ka meie ootame mihklipäevalaadale neid, kes on iseoma kätega midagi teinud või kasvatanud,” ütles Šestakov, lisades, et ega me ju tegelikult ette kujutagi, mida inimesed üldse ise teha oskavad. “See võib olla päris huvitav, sest mina arvan, et meie saar kubiseb loomingulistest inimestest,” märkis ta.

Kunstikooliga on lubanud laadapäeval kampa lüüa ka ametikool, tulles oma tundidega kunstikooli õue peale (kui vihma väga kõvasti sajab, toimub kogu üritus ruumides). Ametikooli õpilased hakkavad kõigi silme all keraamikat ja tekstiilikunsti tegema ning samas on võimalik valminud taieseid osta. Huvilistel on kindlasti võimalik ka ise “käsi valgeks” teha – midagi joonistada või voolida.
Šestakovi sõnul hoolitseb ametikool ka grafiti eest, Rohu tänava lasteaed võtab enda peale aga asfaldijoonistuste tegemise ning on lubanud laadalistele ka rohuteed pakkuda.

Lisaks on kavas õhupalliskulptuuride võistlus, kuhu oodatakse kuni seitsmeliikmelisi võistkondi, ka võivad soovijad ühes võtta mõne vana tooli, mida on võimalik laadal uueks disainida. Kunstikooli õpilased joonistavad soovijatest pilte või karikatuure. Kõike Šestakovi sõnul üles lugeda ei jõua ega oskagi, sest suur osa kunstist sünnib kindlasti kohapeal ning loomingule piire seada ei saa.

Mainimata on veel see, et igal korralikul laadal peaks kõlama elav muusika. “Meil on praegu kaks muusikut, aga kui on veel soovijaid, on nad teretulnud,” kinnitas Šestakov.
Kunstikooli direktor märkis, et Rohu tänava lasteaia ja kunstikooli hoov on siiani olnud kasutamata piirkond, kus tegelikult on võimalik palju põnevat korraldada.

“Võib-olla korraldame tulevikus veel mõne laada, näiteks nädalavahetusel,” ütles Šestakov, lisades, et mihklipäevalaadale suure rahakotiga tulema ei pea ning kaupa võib nii osta kui ka vahetada ja rahana võivad vabalt käibel olla ka küpsised ja kommid – kuidas just müüjaga kaubale saab.

Et aga korraldajad teaksid, kui palju müügilaudu varuda, tuleb müüjatel endast eelnevalt teada anda tel 50 68 484 (Boris Šestakov). Samas saab kirja panna ka oma õhupalliskulptuuride võistlusel osaleva võistkonna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)