Maavalitsus ootab valdade abi bussiprobleemide lahendamiseks (6)

Saare maavalitsus plaanib oktoobris kohtuda kohalike omavalitsuste ja bussifirmade esindajatega, et arutada maakonna bussiliikluse olukorda ja tekkinud probleeme.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ütles Oma Saarele, et enne kokkusaamist ootab maavalitsus valdadelt põhjendatud seisukohti bussiliikluse kohta, probleemide üksikasjalikku kirjeldust ja ettepanekuid kitsaskohtade lahendamiseks. Nendel inimestel, kellel on bussiliinidega probleeme, soovitab Männik pöörduda omavalitsusse. “Siis jõuab see info ka meieni,” lisas ta.

Mika Männiku sõnul on maavalitsusel oktoobriks olemas uue bussiliinide võrgu kohta kahe kuu andmed: kui palju on sõitjaid ja milline on piletitulu. “Nendest andmetest lähtuvalt on võimalik ka objektiivseid järeldusi teha,” sõnas Männik.
Maavalitsus viib läbi kaks arutelu ja need toimuvad liinigruppide kaupa. Ühel osalevad AS-i GoBus teeninduspiirkonnas ja teisel AS-i Harjumaa Liinid teeninduspiirkonnas asuvad omavalitsused, kohtumistele on kutsutud ka bussifirmade esindajad.

Mika Männiku sõnul on maakonna bussiliinide võrgu paremaks muutmine protsess, mis ei lõpe niipea. “Elu muutub pidevalt ja sellega seoses ka inimeste sõiduvajadused.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)