Politsei- ja piirivalvekontrolle bussidesse ei tule

Saare maavalitsus loobus tänavu kevadel välja käidud ideest saata bussidesse reisijate pileteid kontrollima politseinikud ja piirivalvurid.

Sõidupiletite kontrollimine jääb edaspidi maavalitsuse lepingupartneri ülesandeks, kes hakkab tegema järelevalvet bussifirmadega sõlmitud avaliku teenindamise lepingute üle.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ütles Oma Saarele, et järelevalve hõlmab 18 lepingupunkti, sealhulgas reisija sõiduõiguse olemasolu kontrolli ja kord aastas tehtavat finantsauditit. Männiku sõnul ootab maavalitsus hinnapakkumisi 1. oktoobriks ja loodab parima pakkujaga lepingu sõlmida.

Mika Männik selgitas, et kuna valdav osa järelevalvetoimingutest ei eelda väärteomenetluse läbiviimist, vaid lepingulist sanktsiooni, siis pidas maavalitsus otstarbekaks otsida partnerit eraõiguslike juriidiliste isikute seast. “Piirivalvurite ja politseinike puhul oleks olnud plussiks see, et neil on ettevalmistus väärteomenetluse läbiviimiseks. Samas ei ole järelevalve peamine eesmärk kedagi karistada, vaid tagada lepingu täitmine,” lausus Männik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)