Rekkasse pugenud kass sõitis salaja Ahvenamaalt Kaarmale (23)

Rekkasse pugenud kass sõitis salaja Ahvenamaalt Kaarmale

AHVENAMAA KASS: Kassil ei olnud pildistamise ja ajalehte sattumise vastu midagi. Tavaliselt kulgeb tema päev oma uusi valdusi üle vaadates ja kui kirikupoodi rahvast tuleb, siis käib ta nende seas ringi ja suhtleb.

Suur oli Kaarma kirikurahva üllatus, kui nad Ahvenamaalt tulnud abisaadetist suurelt rekkalt maha laadima hakates avastasid autost ka riidekoormaga kogu reisi kaasa teinud kassi.

“Mehed tegid autoluugid lahti ja seal pakkide otsas istus väga ilus tiigrikarva kass,” rääkis Kaarma kiriku perenaine Agnes Siim Oma Saarele. Ahvenamaalt koos abisaadetisega Saaremaale reisinud kass ei kartnud üldse ja oli kohe inimestega väga sõbralik.

“Me naersime küll, et peame nüüd kassiga rootsi keeles rääkima, sest muidu ei saa ta meist ilmselt aru,” ütles perenaine, kelle sõnul seadis kiisu end kohe koduselt sisse, jalutas nii toas kui ka õues ja suhtles kõigiga, kes vähegi talle pai teha tahtsid.

Oli autos mitu päeva

Kiriku perenaise sõnul pandi koorem humanitaarabi teele Ahvenamaalt rahvusvahelisest abistamiskeskusest Emmaus. Keskuse töötajad sorteerivad, pakivad ja saadavad annetatu üle maailma laiali. Seekord laaditi Saaremaa poole teele asuvale autole koorem peale kaks päeva enne sõitu. “Kass oli seal ikka mitu päeva kinni,” ütles Agnes Siim.

Kaks nädalat tagasi Saaremaale sattunud kass ei ole aga sugugi esimene, kes sarnast sõiduviisi kasutades Kaarma kiriku juurde satub. “Aasta tagasi tuli ka siia samamoodi rekkaga üks kass, aga see oli väga arg ja nii kui autokoorma pealt maha hüppas, nii ta metsa poole kadus,” meenutas Siim.
Toona oli kassi omanik kohe valmis Saaremaale sõitma, kuid sellel ei oleks olnud mõtet, sest metsa pagenud kassi poleks tõenäoliselt õnnestunud üles leida.

Kass sai kaardi

Nii nagu eelmise kassi puhul, üritati ka seekord kohe võtta ühendust kassi omanikuga. Tuli välja, et kassil konkreetset omanikku polegi ja ta oli olnud lihtsalt seal keskuses olev kass.
Keskuse töötajad olid aga väga rõõmsad, et kass on elus ja terve, ning saatsid Agnes Siimule kaardi, kus tervitati just nimelt kassi. “Kõik keskuse töötajad olid kaardile alla kirjutanud ja tervitasid kassi selle puhul, et too õnnelikult Saaremaale jõudis,” naeris Siim.

Kuna kassil päris peremeest ei ole, siis jääb ta ilmselt Kaarma kirikupoes käivat rahvast rõõmustama. Agnes Siim lisas, et neil oma kassi pole ning kuna külalise nime keegi ei tea, tuleb talle siin uus nimi panna.
Kaarma kiriku kõrval olev pood, mille Ahvenamaa kass endale uueks koduks valis, on tegutsenud vahelduva eduga kuus kuni seitse aastat ning seal müüakse kasutatud asju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)