Juhtkiri: Miin pole naljaasi

Juhtkiri: Miin pole naljaasi

 

Mõni päev tagasi ilmus Oma Saares uudis, mis rääkis allveearheoloog Vello Mässi tähelepanekust, et Suures väinas kurseerivad parvlaevad võivad sõita sõna otseses mõttes miiniväljal. Sama kinnitas hiljem ka tuuker Kaido Peremees.

Paljudel inimestel, kes üleväina teed kasutavad, võttis selline uudis sõna tõsises mõttes suu lahti. Ei taha mõeldagi, mis käis läbi nende reisijate peast, kes laeva peal Oma Saart lugesid. Ei tea, kas vajuti sügavamale toolisse või vaadati illuminaatorist, et kaugel see sadam ometi on.

Olgugi et arvatavasti ei kujuta sügaval lebavad võimalikud miinid laevaliiklusele otsest ohtu, on ometi ülimalt soe ja turvaline tunne kuulda, et ametkonnad suutsid ajalehest loetule kiiresti reageerida ning et miinijahtija Ugandi Suures väinas juba toimetab. Sellest võib vist tõepoolest järeldada vaid seda, et miinid – olgugi et alles oletuslikud ja sügaval veel all – pole mänguasjad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)