Kuressaare gümnaasiumi noorte moeloojate looming Future FIBIT-il (1)

Noorte moeloojate konkursile Future FIBIT 2009 pääsesid oma kollektsioonidega Kuressaare gümnaasiumi õpilased Kristin Liias (12.a), Siiri Kaseorg (12.c) ja Merilin Heinsoo (11.c).

“Kollektsioonid olid valminud juba eelmise aasta koolikonkursiks. Nendega osaleti ka maakondlikul koolimoe konkursil LOOK KOOL ning kõik kolm pääsesid oma moeloominguga ka Supernoova 2009 konkursile,” ütles õpilaste nõuandja, toetaja ja suunaja rolli täitev käsitööõpetaja Raili Kaubi.

Kuna ühe kollektsiooni valmistamine on Kaubi sõnul tõesti väga kulukas ja aeganõudev, siis on hea, et saab oma loominguga erinevatele konkurssidele kandideerida ning veel parem – osaleda. Õpetaja Kaubi lisas, et kollektsioonid valmistasid õpilased ise ja rahaliselt toetasid neid enamasti vanemad.
Merilin Heinsoo kollektsiooni iseloomustavad tagasihoidliku värvigamma ja lihtsate naiselike siluettide taustal säravad massiivsed müntidest kaelakeed, kõrvarõngad ja käekotid.

Kristin Liias on oma kollektsiooni valmistamisel kasutusele võtnud õllekorgid ja Siiri Kaseorg on inspiratsiooni ammutanud kirgi kütvatest teemadest nagu devalveerimine, eurole üleminek ja üleüldine raha väärtus.
Varasemalt on Kuressaare gümnaasiumi õpilased ikka võidukad olnud: eelmisel aastal võitis Kristin Liias kollektsiooniga “Anonymus” ning 2007. a Future FIBIT-i võitis Katrina Kaubi kollektsioon “Paelumine”.

Professionaalidest koosnev žürii valis välja kuni 10 paremat üle Eesti, kelle kollektsioonid pääsesid edasi moeetendusele Future FIBIT, mis toimub 4. oktoobril Tallinnas Viru keskuses. Noorte loomingut esitlevad professionaalsed modellid ning lõpuks kuulutatakse välja parim noor moelooja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)