Torgu vald saab kaks majadeta tänavat (1)

Torgu valla Mõntu küla saab kaks tänavat, kuhu seni pole kerkinud ühtegi maja ning kus ei ela ainsatki inimest.

Torgu valla ehitus- ja maanõunik Tiia Kluge ütles, et tänavad nimetatakse maaomaniku soovil. Kalda ja Puisniidu tänav tulevad Aadu-Põllu ja Nõmme kinnistule, kus aasta lõpul kehtestatud detailplaneering näeb ette kümmekonna elamu ehitamist. Tänavate moodustamise otsuse tegi Torgu vallavolikogu augustis.

35 hektaril laiuvale kahele kinnistule algatas Tallinna firma Capital Kinnisvara OÜ detailplaneeringu 2006. aastal. Algselt oli plaanis ehitada sinna rida- ja paariselamud 70 perekonnale, isegi lasteaed ja kauplus olid ette nähtud. Elanikud taheti kohale tuua välismaalt.

Torgu volikogu esimees Mihkel Undrest ütles toona Oma Saarele: “Ma arvan, et tegelikult teevad nad detailplaneeringu ära ja siis hakkavad neid krunte jupikaupa müüma. Aastate jooksul neid inimesi, kes tahavad suvilat ehitada, võib-olla tuleb.” Tiia Kluge andmetel plaanibki arendaja krunte müüma hakata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)