Sellel suvel Saaremaal

Sellel suvel Saaremaal

Eiklas elav lambakasvataja Ivo Lepik on ka sügisel rõõmsameelne ning ütleb, et kõik on hästi läinud. “Kui sa lased endal pessimismi nahka langeda, siis pole lootustki!” Praegu teeb ta lisaks lambakasvatusele teistele väiketalunikele väikelaaduriga sõnnikuvedu ning rahulikumad ajad algavad alles novembrikuust. Rõõmsaid sõnumeid on tal ka – vahepeal on üks tema hobune varsa ilmale toonud.

On suvi andnud sügisele käe

Kolmapäeval algas sügis ja Oma Saarel tuleb seega lõpetada maakonnas ringi vuramine, kirjutamaks lugusid teemal “Sellel suvel Saaremaal”.
Kui heita pilk kaardile, siis on näha, et jõudsime suve jooksul päris paljudesse kohtadesse.

Alustasime oma reportaaže mai lõpus Saaremaa keskpaigast – Eiklast. Siis, kui õunapuud õitsesid, olime Kõrkveres. Edasi uurisime, kuidas Pädaste köök oma kolme kange kokaga pürib maailma paremiku hulka, osalesime Ratla külakokkutulekul ja Vilsandi päevadel ning olime Muhus, kui seal lauldi koos Reet Linnaga. Kohtusime vahvate maainimestega Kotlandi külas, Tagaranna kalurikülas ja Vätta poolsaarel. Ja tõdesime taas, et ei paremat pole kuskil maal kui suisel ajal Saaremaal…

Selle suve tippsündmusteks kujunesid ilmselt meie kõigi jaoks 25. üldlaulupidu ja 18. tantsupidu. Saare maakonnast osales sel suurel peol tegijatena 1110 inimest. Kokkuvõtteks võib öelda, et oli ilus suvi. Oli päikest ja oli vihma… Nüüd, kus saagid salves, on aeg kiirus maha võtta ja rahulikult jõuluaega ootama jääda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)