"Oleme koos” keskendus tulevikuplaanidele (1)

Läinud laupäeval oli Lustjala mängumaal projekti “Oleme koos” avaüritus, kus said kokku erivajadustega lapsed ja noored, nende toetajad ning vanemad. Põneva ja kasuliku loengu eneseabist ja innustamisest pidas psühholoog Tõnu Ots.

Tom Rüütel, kes on projekti eestvedaja, rõhutas, et erivajadustega lastele ja noortele on kõige olulisem kodust välja saada, tulla rahva sekka. Ta toonitas, et algul võib turvaliste koduseinte vahelt väljatulemine olla valus. “Algul kukud, siis tõused püsti, kukud jälle, saad haiget, aga saad ka tugevamaks,” rääkis Rüütel oma kogemustest.
Ta toonitas, et projekt on ka tema jaoks tõeline õppetund ja väljakutse ning tal on heameel, et nii palju inimesi on sellega kaasa tulnud. Projekti eestvedajatel on kavas avada ka “Oleme koos” kodulehekülg ning internetifoorum.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus lubas igakülgselt, niipalju kui see on tema võimu ja võimaluste piires, “Oleme koos” projekti toetada.
Kaie Rõõm-Laanet, keda kohapeal tituleeriti ka projekti patrooniks, märkis, et tahab olla rohkem projekti sõber ning kindlasti kaasa aidata võimaliku jätkuprojekti tekkele – et erivajadustega lapsed ja noored saaksid välja ka Saaremaalt ning miks mitte ühel ilusal päeval ka kuhugi kaugemale minna. “Kindlasti võiks “Oleme koos” projekt muutuda rahvusvaheliseks,” avaldas Rõõm-Laanet.

Psühholoog Tõnu Otsa ettekanne eneseabist ja nii enda kui ka teiste innustamisest oli oma praktiliste nõuannetega väga päevakohane. Kohal olnud emad kirjutasid usinalt tarkuseterasid üles, et need meelest ei kaoks ning ka hiljem neid kasutada saaks.
“Oleme koos” on projekt, millega püütakse koduseinte vahelt välja tuua erivajadustega noored, et nad leiaksid endale sõpru, kellega koos igapäevaselt suhelda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)