Kuhu minna

Kolmapäev, 30. september

KINO
Diva suletud.

KONTSERT
Kuressaare raekojas rahvusvahelisele muusikapäevale pühendatud kontsert “Tants ja laul = armastus”. Leena Laas – viiulil, Nata-Ly Sakkos – klaveril. Piletid hinnaga 50.–/75.– eelmüügis kõigis Piletilevi müügipunktides üle Eesti ja Kuressaare kultuurikeskuses. Samal päeval ja tund enne algust kohapeal piletid hinnaga 75.–/100.–

TANTS
Divas kl 19 noortepidu Vali vabadus Tuur 2009. Külas Special Delivery (USA), Ellips (Kuressaare).

SPORT
Kuressaare linnastaadionil kl 16.30 Eesti naiste jalgpallimeistrivõistluste meistriliiga FC Kuressaare–Tallinna FC Levadia.
Valjala rahvamajas kl 18 algavad pilatese võimlemis-treeningud. Treener Vika Viss. Ühe treeningu maksumus on 40.–

Neljapäev, 1. oktoober

KINO
Divas kl 17.20 ja kl 19.40 Kaks armukest. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 50.– 
Kuressaare ametikoolis kl 12.45 ja Kuressaare kultuurikeskuses kl 17 dokumentaalfilm Põlevad piirid. Kohal on ka filmi autor Juhan Aare, kes on nõus vastama vaatajate küsimustele.

ÜRITUS
Kuressaare Nelipühi kirikus (Kaare tn 6) kl 19 noorteõhtu. Esineb Special Delivery.
Kihelkonna rahvamajas kl 13 Kihelkonna valla eakatepäev. Sissepääs 50.–
Sandla kultuurimajas Pihtla valla pensionäride pidu.

TANTS
Diva DJ K. Lillimägi. Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.


Hea teada

Algas registreerimine “Tagasi kooli” nädalale
Enam kui 200 kooli üle Eesti ootavad “Tagasi kooli” nädalal tegusaid eestimaalasi külalisõpetajatena tundi andma. Presidendi üleskutsel traditsiooniks kujunenud ettevõtmist korraldab sihtasutus Noored Kooli.
19.–23. oktoobrini toimuva “Tagasi kooli” nädala raames on kõigil võimalus anda oma panus Eesti koolihariduse edendamisse ja mitmekesistamisse.

Rekordarv – üle 200 – Eesti erinevates piirkondades asuvat kooli ootab algatuse raames koolitundi andma ning õpilastega väärtuslikke töö- ja elukogemusi jagama eri valdkondade spetsialiste, lapsevanemaid, vilistlasi ja üliõpilasi. Kõik huvilised saavad end külalisõpetajatena kirja panna veebilehel www.tagasikooli.ee .

“Pöördume kõigi tegusate inimeste poole, kes võiksid oma kogemusi klassi ees jagada ning seeläbi avardada nii enese kui ka kuulajate maailmapilti. Leian, et selline algatus annab meie koolidele võimaluse paremini sidestuda ülejäänud ühiskonnaga. Kõigile neile, kes julgevad ja tahavad õpetajana kätt proovida, annab see arusaamise sellest, kuidas elab tänane Eesti kool ja kuidas iga eestimaalane saab hariduse edendamisele toeks olla,” ütles president Toomas Hendrik Ilves.

Sihtasutuse Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos tõdes rõõmuga, et “Tagasi kooli” nädalast on saanud väärtuslik traditsioon.
19.–23. oktoobri “Tagasi kooli” nädal on järg 2007. ja 2008. aastal korraldatud “Tagasi kooli” nädalale, mille raames käisid koolides tunde andmas paljude eluvaldkondade esindajad ja arvamusliidrid. 2009. aasta veebruaris kasvas algatus märksa laiemaks – president Toomas Hendrik Ilvese toetusel kutsuti kooli kõiki tegusaid kodanikke, kes tunnustavad mõtet, et Eesti haridus vajab erinevate elualade ja erinevate kogemustega inimeste panust. “Tagasi kooli” algatuse kaudu on käinud tundi andmas näiteks Aavo Kokk, Gerd Kanter, Mihkel Raud, Rein Rannap ja Tiina Tšatšua.

Esmakordselt tähistatakse tänavu oktoobris hea õpetaja kuud (lähem info: www.opetajakuu.ee), mille raames leiab aset ka “Tagasi kooli” nädal.
Lisainfo: Triin Noorkõiv, sihtasutus Noored Kooli, “Tagasi kooli” nädala projektijuht, tel 52 06 603, triin@nooredkooli.ee , www.tagasikooli.ee , www.nooredkooli.ee .

Kristel Peterson
Vabariigi Presidendi kantselei

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)