SaareMaa JK aaMeraaS tõusis kõrgemasse liigasse

SaareMaa JK aaMeraaS tõusis kõrgemasse liigasse

TÕUSEB MUDAST: SaareMaa JK aaMeraaS väravavaht Kaarel Kruuser pärast “mudaaugus” toimunud viimast mängu Märjamaa Kompaniiga.

Esimest hooaega tegutsev jalgpalliklubi SaareMaa JK aaMeraaS on saavutanud oma esmase eesmärgi, tõustes Eesti madalamast liigast astme võrra kõrgemale.

Hooaja viimases kohtumises Märjamaa Kompaniile võõrsil 1 : 3 alistunud klubi jäi lõpptabelis küll II liiga läänetsooni võitnud Eesti Koondisele 15 punktiga alla, kuid pääses teisena otse kõrgemasse liigasse. Suur punktivahe tekkis just hooaja alguses saadud kaotusest ja viigimängudest, mille kohta meeskonna treener Andre Anis ütles, et kevadel oli meestel võidukohustus ja pinge sees. Pärast esimesi ebaõnnestumisi saadi mängumasin käima ja hooaja lõppkontosse kanti 14 võitu, 5 viiki ja 3 kaotust. Väravate vahe oli saarlaste kasuks koguni 83 : 22.

“Minu jaoks oli see ettearvatav tulemus ja eesmärk sai täidetud,” märkis Anis, nentides, et meeskonna tase on kõrgem kui IV liiga, kuid selleks, et kõrgemale pääseda, peab alustama madalamalt astmelt.
Tunnistust meeskonna tasemest annab ka see, et FC Kuressaare süsteemi kuuluv JK Saaremaa (endine JK Muhumaa, mille paljud mängijad läksid aaMeraaSi ridadesse – aut) kukkus omakorda III liigast astme võrra madalamale. Seega suutsid SaareMaa JK aaMeraaS mängijad jõuda tagasi sinna, kust nad enamjaolt tulnud olid.

Treener Andre Anise sõnul ei kujune järgmine hooaeg III liigas kindlasti n-ö kergeks jalutuskäiguks. “Meil pole ju kiiret ka kuhugi,” lisas Anis, vihjates, et edasipääsu järgmisel hooajal veel kindlaks eesmärgiks seatud ei ole ning juba tabeli esimesse poolde jõudmine on väärt tulemus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 86 korda, sh täna 1)