Sören tegi pahandust

Sören tegi pahandust

KUKKUS TEELE: Murdunud puu Marientali tee kergliiklusteel pühapäeva hommikul.

Torm, mille nimi oli Sören ja mille eel anti eelmise töönädala lõpus tormihoiatus, jäi kardetust kesisemaks. Kuid murdis siiski nii mõnelgi pool puid ja põhjustas elektrikatkestusi.

Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ juhtimiskeskuse Põhja piirkonna juhtivspetsialist Villord Laul ütles Oma Saarele, et korraga oli pühapäeval kella kolme ja nelja vahel elektrita pisut üle 2000 Eesti Energia kliendi. Katkestusi esines enim Lümanda, Torgu, Kärla, Pihtla, Valjala, Pöide ja Orissaare vallas, kuid üksikuid väiksema ulatusega katkestusi oli pea kõigis piirkondades.

Rikkeid põhjustasid enamasti puhanguti kuni 25 m/s puhunud tuule tõttu liinidele murdunud puud, mis juhtmeid lõhkusid. Nii oli see Iide külas, Koiklas, Küdemal ja Suure-Rootsi külas. Kallemäel murdus ka 10-kV õhuliini üks mast pooleks. Üldiselt pidasid keskpinge õhuliinide mastid Laulu sõnul tuulele vastu.

Elektrikatkestusi esines ka eile, kuid õhtuks loodeti Villord Laulu kinnitusel kõikide klientide elektriga varustamine taastada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)