SWE-7 alustas hooaega tagasihoidlikult

SWE-7 alustas hooaega tagasihoidlikult

RASKE MÄNG: Rapla survestas SWE-7 sedavõrd, et oluliste meesteta mänginud saarlased pidid kaotust tunnistama. Pildil on kiirrünnakut lõpetamas Indrek Õunpuu.

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas hooaega alustanud Kuressaare SWE-7 on saanud kolmest esimesest mängust kaks kaotust. Treener Marko Oolu sõnul ei ole selles midagi rõõmustavat, kuid samas pole terve meeskond sel hooajal erinevatel põhjustel veel koos mänginudki.

Kaotanud esimeses mängus Võrule, mängiti möödunud nädalavahetusel Kuressaares hooaja kaks kodumängu. Laupäeval saadi tõusude ja mõõnadega kulgenud mängus Elion/Corle vastu siiski 84 : 72 võit, ent pühapäeval tuli 61 : 70 alla vanduda esiliiga uustulnukale Raplale.

Võit ja kaotus

Laupäeval läks SWE-7 kohe alguses mängu tänu mitmele kolmepunktiviskele juhtima, kuid II veerandajal anti eduseis siiski käest. Poolajaks jõuti vastasele taas järele ja võideti 36 : 33. Kolmandal vee-randajal hakati vastasele tihedamalt peale käima ning mängu lõpuks oli vahe kärisenud 12-punktiliseks.

SWE-7 treener Marko Ool tunnistas, et karta võis hullemat, kuna saarlaste tagaliin oli Mario Paiste ja Mario Poluski puudumise tõttu hõre. Tema jaoks harjumatul kohal mängiv Rene Kiil vedas meeskonna siiski võidule, kuid pühapäeval Rapla vastu mängides läks juba kehvemini.
Pühapäeval astuti vastu paberil küll alles esimest aastat esiliigas mängivale Rapla KK-le, kes tegelikult on Oolu sõnul tugev meeskond ja ebameeldiv vastane. Saarlased jäidki kohe taha ja poolajale mindi seisul 30 : 35.

Olgugi, et kolmanda veerandi keskel suudeti korraks punktiga ette minna, oli Rapla pressing saarlaste jaoks liiast ja mäng kaotati 61 : 70. Ool märkis, et vastase pressi ja sellest tulenevate kiirrünnakute ning hästi tabanud kolmeste vastu ei olnud SWE-7-l rohtu. Ka ei saanud saarlased korralikult mängumasinat käima. “Oma asjad jätame korvi alt viskamata, pluss siis veel vabavisked, sealt see vahe tuleb,” ütles Ool, kelle sõnul oli vastase tiheda kaitse tõttu kaugemalt ka raske viskele pääseda.

“Mul ei ole siiski ühtegi halba sõna öelda, mängisime suhteliselt hästi,” arvas Ool kahe kodumängu kokkuvõtteks.

Poolik meeskond

“Ega midagi head ei ole, aga me pole ka ühtegi mängu täiskoosseisuga mänginud. Täispilti pole veel saanud,” võttis Ool kokku seisu pärast hooaja kolme esimest kohtumist. Tema sõnul on meeskonnast puudu vigastatud Janar Rahumeel ja II liiga eest mängides jala välja väänanud Mario Paiste ning praegu veel Pärnu meeskonnaga karikasarja kohtumistel mängiv Mario Polusk. Just kahe tagamängija puudumine saigi paljuski määravaks, et Rapla pressi all ei suudetud toime tulla.

Järgmised kohtumised on SWE-7-l võõrsil. 16. oktoobril mängitakse Filmipood.ee-ga ja 23. oktoobril KK Rae/Megaroniga. Kodus näeb saarlasi jälle mängimas novembri algul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)