Kuhu minna

Kolmapäev, 7. oktoober

KINO
Divas kl 16.50 ja kl 19 M-Komando. Animatsioon. Perefilm. Film eesti keeles. Pilet 50.–

ÜRITUS
Pargi tn 5A kl 15–17 Tartu Ülikooli infopäev ettevõtjatele. Infopäeval antakse ülevaade Tartu Ülikooli poolt pakutavatest teenustest, mida on võimalik rahastada EASi kaasabil (nn koolitusosak). Tutvustatakse ülikooli täiendusõppe võimalusi, nõustamis- ja konsultatsiooniteenuseid, mis on mõeldud ettevõtete arendamiseks. Kontakt tel 45 39 839, 522 44 99, e-post yks@tt.ee .

TEATER
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 Minu sõbratar maksuamet. Vana Baskini teater. Lavastaja Eino Baskin, näitejuht Ivo Eensalu. Kunstnik Jaak Vaus (Ugala). Osades: Raivo Rüütel, Egon Nuter, Anne Paluver, Liina Tennosaar, Inga Allik ja Vello Janson või Ivo Eensalu. Pääse 125 kr ja 150 kr.

Neljapäev, 8. oktoober

KINO
Divas kl 17.50 ja kl 20 M-Komando. Viimane seanss. Pilet 50.–

TEATER
Aste klubis algusega kell 20 Salme Vallateatri etendus Mägede iluduskuninganna. Pilet 40.–

ÜRITUS
Pargi tn 5A kl 17–19 teemaõhtu Sügis loovalt köögist söögituppa.

TANTS
Diva DJ Peeter Kukk. Pilet 35.– Südaööni tasuta.
Kodulinna lokaal kl 23 disko. Sissepääs tasuta.
Club Privilege Saaremaa ralli warm up party.


Näituse eelinfo

Saaremaa muuseumid Kuressaare Linnateatris
Tänavuse muuseumiaasta puhul on Kuressaare Linnateatri Valges ja Sinises saalis 1. oktoobrist üles seatud väljapanek Saaremaa muuseumidest. Saaremaa Muuseumi poolt kokku seatud näitus pakub ühtekoondatuna teavet 25 meie maakonnas leiduva muuseumi või muuseumilaadse väljapaneku kohta, neist seitsme puhul on tegu Saaremaa Muuseumi ja selle filiaalidega.

Eksponeeritav materjal on algselt kokku pandud üle-eestilise muuseumide teatmiku tarbeks, kuid meie kiiresti muutuvas ajas on see teabekogum pidevalt täiendamist ja muutmist vajanud. Hetkeseis – nii palju kui muuseumide omanikud on pidanud võimalikuks seda avalikustada – on erinevatel põhjustel leidnud kajastamist paraku mitte päris täieliku ülevaatena. Sellegipoolest võib loota, et näitus pakub muuseumisõpradele kenakese hulga uudset teavet ja avastamisrõõmu.

Raul Salumäe
väljapaneku koostaja

Üleskutse

Ootame tammetõrusid Kunda hiiemäe jaoks
Pühapäeval, 11-ndamal porikuul oodatakse mehi, naisi ja lapsi lähemalt ja kaugemalt Virumaale Mahu kihelkonda Kunda hiiemäe päevale, kus kell 11.30 toimub palvus ja istutatakse tõrusid, et kaasa aidata sajandite jooksul räsida saanud pühapaiga loodusliku ilme taastumisele.

Kunda hiiemägi on üks Virumaa võimsamatest pühapaikadest. Päev algab palvusega, kus ühendame põlise rahva väed, et leevendada Kunda hiiemäele aegade jooksul tehtud kurja ning panna algus Kunda hiiemäe ja kõikide Maavalla hiite ja teiste pühade paikade paranemisele ja kosumisele virulaste, saarlaste ja kõikide teiste rõõmuks ja toeks.

Sellega seoses paluvad korraldajad Kundasse tulijail kodukohast tammetõrud kaasa võtta. Soovitavalt looduses kasvavalt tammelt, mille puhul on võõrpäritolu tõenäosus väiksem: et need puud, mis seal sirguma hakkaksid, oleksid sugulased ja neis oleks meie maa vägi. Kui tõrud korjatakse pühapaigast, on kohane sel puhul vastutasuks puule and jätta. Saaremaalt on Kunda hiiemäe palvusele minemas Maausuliste Saarepealse Koja esindus, kaasas kotike tammetõrudega.

Kutsume inimesi, kes ei saa palvusele tulla, aga tahavad osaleda tõrude läkituses, tooma tõrud laupäeva hommikuks Turufoto Galerii Nurgakese kogumise kasti (eesuksest paremat kätt) Kuressaare turuplatsi taga. Info tel 56 984 477, Elo Liiv.
Austava meelega

Maausuliste Saarepealne Koda

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)