Juhtkiri: Ühe legendi lahkumine

Juhtkiri: Ühe legendi lahkumine

 

Selle nädala lõpul teeb oma viimase reisi Väinamerel parvlaev Viire, mille kohta võib liialdamata öelda, et tegu on omamoodi legendiga. Kümme aastat tagasi, kui Viire liinile toodi, ilmus ajalehes uudis selle kohta pealkirja all “Saarlased saavad Taanist inetu pardipoja”.

Inetu või mitte, aga omamoodi ukse tegi ta Väinamere liikluses lahti. Olgugi, et Viire kohta öeldi, et laev on ebamugav ja veider, ei saa fakti vastu, et ta suutis peale võtta autosid pea kilomeetri pikkuse järjekorra jao. See oli kõva näitaja. Kehv lugu oli aga sellega, et Viirel puudus jääklass. Kuid samas oligi sellist laeva eriti vaja just suveperioodil, et hordide kaupa külalisi saartele tuua ja siit viia.

Samast toonasest leheloost võis lugeda, et Viire tuleb liinile vaid pooleks aastaks. Jäi aga kümneks. Ka see on üks näitaja, et tegemist oli väärt laevaga. Nüüd, kui uued laevad tulekul, võib Viire pensionile minna, vähemalt Väinamere liiklusest. Uued laevad meenutavad Viiret vähemalt visuaalselt. Ning kui uute laevade suurusest räägitakse, võrreldakse neid ikka Viirega. Vaevalt et lihtsalt suusoojaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)