Juhtkiri: Muutust oleks vaja

Juhtkiri: Muutust oleks vaja

 

Elu on nagu teater, öeldakse ikka. Inimene peab päevas täitma mitut rolli. Tööl ühte, kodus teist, kaupluses kolmandat. Alati ei ole lihtne oma rollist välja tulla või õiget rolli täita just seal, kus on selle rolli koht. Inimene on ka ju vaid ainult luust ja lihast ning eksimisvõimeline.

Minister Lukas tõstatab tänases lehes küsimuse, et ehk tõesti ei peaks kuuluma volikogudesse munitsipaalasutuste töötajad. Muidu tekib üks segane olukord, kus ülemus on omakorda oma alluva alluv. Praegu me saame rääkida vaid eetikast, kuid see on pigem selline subjektiivne mõõtkava. Siinkohal ei maksa otsida mingit viidet vaid Kuressaarele. Tegelikult on terve Eesti taolist probleemi täis. Keegi ei saa väita ilma tõendamata, et üks või teine isik on oma rollid sassi ajanud ning volikogus pigem selle teise asutuse asja ajanud. See ei pruugi alati nii olla, kuid kindlasti vahel ka on. Pole vahele jäänud, pole süüdi.

Oma Saar on seisukohal, et taoliste kääride teke tuleks juba eos välistada. Seaduse abil. Paraku on juba elus nii, et valikuid tuleb teha. Igal pool ei saa korraga silma paista.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)