Leivanädal lõpetati Püha kirikus

Leivanädal lõpetati Püha kirikus

TÄHTIS SÜNDMUS: Kirikuõpetaja Anti Toplaan õnnistatud uudseleivaga. Jumalateenistusel oli aukohal kirikule kroonlühtri kinkinud soome abielupaar Sippolad.

Üle-eestiline leivanädal lõpetati pühapäeval lõikustänupüha missaga ja uudseleiva õnnistamisega Pihtla vallas Püha kirikus.

Sel pühapäeval oli Püha kirikus tähtis päev, sest lisaks leivanädala lõpetamisele, millega seoses võtsid lõikustänupüha missast osa ka Eesti leivaliidu tegevdirektor Arnold Kimber, president Neeme Raig ja patroon Toomas Savi, toimus ka kiriku kooriruumi remondijärgne pidulik avamine ning soome abielupaari Irja ja Seppo Sippola tänamine.

“Püha kiriku kooriruumi kaks aastat kestnud restaureerimine on lõppenud,” rõõmustas õpetaja Anti Toplaan, lisades, et restaureerimistööd tõid välja leide ja avastusi, mille põhjal võib julgelt väita, et Püha kirik on olnud väga kuulus kirik, rikkaliku ja ajaloolise dekooriga.

Soome abielupaar Irja ja Seppo Sippola kinkis Püha kirikule uhke kroonlühtri. Kirikuõpetaja tänas abielupaari pildiga nende kingitusest.
Perekond Sippola ostis kroonlühtri kümme aastat tagasi ühest antikvariaadist ning see seisis nende kodus ja kaunistas saali. Sippolate arvates oli see nende kodu jaoks aga liiga uhke ning kui neil avanes võimalus see kirikule kinkida, siis nad tegid seda.

“Nad sõitsid spetsiaalselt sellepärast siia,” ütles Toplaan, lisades, et kroonlühtreid kingitakse vaid kord saja aasta jooksul.
Meeleolu lõid Saaremaa ühisgümnaasiumi laululapsed Mari Ausmehe juhatamisel. Pärast jumalateenistust kaeti kiriku hoovimajas lõikustänupüha laud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)