Sel suvel ööbis Saaremaal turiste viiendiku võrra vähem

Statistikaameti andmeil langes Saaremaal majutatud turistide arv ajavahemikus mai–august võrreldes eelmise aastaga 19%. Eestlastest ööbijaid oli 12% vähem kui mullu, välismaalaste osas oli langus 24%.

Meie maakonnast vähem langes siseturistide arv vaid Ida-Virumaal (10%), Põlvamaal oli langus samuti 12%. Ööbinud turistide hulk kasvas ainult Läänemaal – eelmise aastaga võrreldes majutati turiste ühe protsendi võrra rohkem, eestlasi aga 2% enam kui mullu.
Suurima languse on läbi teinud Jõgevamaa, kus majutatud eestlaste arv langes 50%.

Maailma Turismiorganisatsiooni andmetel langes tänavu esimesel poolaastal ööbimisega välisreiside hulk kogu Euroopas keskmiselt 10%.
Kuressaare turismiinfokeskust külastas mai algusest augusti lõpuni kokku 13 637 turisti. See on 13% vähem kui möödunud suvel, eestlastest TIK-i külastajate arv vähenes aga 6%. Välisriikide kodanikke käis TIK-is suvel kokku 10 665, mis on eelmise hooajaga võrreldes 15% vähem.

Välisriikide esindajatest käis TIK-is traditsiooniliselt kõige enam soomlasi, keda oli 3917. Soomlaste hulk on olnud kõige stabiilsem, langedes vaid 4%, kusjuures juulis ja augustis käis põhjanaabreid TIK-is koguni rohkem kui mullu.

Teisel kohal TIK-i külastajate seas olid sakslased, keda oli 1962 ja kelle osakaal vähenes 26%. Lätlasi käis infokeskuses 1001, rootslasi 784. Lätlaste arv vähenes 13% ja rootslaste hulk 31%.
TIK-i hinnangul võib nendest riikidest saabunud külastajate vähenemise panna sel hooajal halvenenud transpordiühenduste arvele – kadus nii Ventspils–Mõntu laevaliin kui ka üks operaator Stockholm–Kuressaare lennuliinil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)