Kabetajad võistlesid Lätis

10. oktoobril toimus Läti väikelinnas Iecavas 27. korda traditsiooniline kabevõistlus. Saarlased Paul Antsaar ja Jaan Truu osalesid seal juba 25. korda.

Veteranide (60+) ja naiste ühisel 19 osavõtjaga turniiril käis saarlaste käsi esialgu hästi. Kolme vooru järel oli mõlemal 2,5 punkti ning neljandaks vooruks loositi nad mängima omavahel. Kiirviik tähendanuks mõlemale tunniajalist puhkust ja häid perspektiive pärastlõunasteks voorudeks.

Paraku oli peakohtunik Ivars Maurinš teinud loosimisel vea: väljakuulutatud teine liidrite paar Igaris – Kravtsov oli teises voorus juba omavahel mänginud. Seetõttu tuli saarlastel hoopis nendega mängida. Tugevate meistrite vastu saada saarlastel ei õnnestunud, Antsaar kaotas Igarisele ja Truu Kravtsovile. Kui kaotused tulid ka viiendas voorus, sai selgeks, et esimeste hulka saarlastel asja pole.

Eelviimases, kuuendas voorus parandas Antsaar võiduga tabeliseisu, kuna Truu piirdus viigiga. Viimases voorus tegid saarlased omavahel kiirviigi.
Leedu väikelinna Naujoji Akmene kabetaja Vidas Igaris ja riialane Vitali Kravtsov kogusid parimatena 5,5 punkti, koefitsiendiparemusega sai esikoha Igaris. Läinudaastane võitja Juris Zanders Ogrest oli seekord 4,5 punktiga kolmas, kuid ikkagi parim “aksakallide” (70+) arvestuses.

Paul Antsaar oli üldarvestuses seitsmes nelja ning Jaan Truu kümnes 3,5 punktiga. Neist eespool oli ka võitja naiste arvestuses riialanna Regina Pironen (4,5 p, üldarvestuses 4. koht). Eesti naiskabetajaid esindanud Kaari Vainonen (3,5 p, 12. koht) oli naistest teine, edestades kõige napimalt Valda Meiret Liepajast.

“Noorteturniiri”, nagu naljatades nimetati samaaegselt toimunud kaheksa personaal-selt kutsutud alla 60-aastase mehe ringsüsteemis võistlust, võitis Riia meister Vladimir Danilov 5 punktiga. Pool punkti jäi maha Janis Neimanis Cesisest. Algo Laidvee alustas turniiri küll kaotusega Läti 2009. a tšempionile Janis Štalsile, kuid jätkas hästi ja oli lõpuks nelja punktiga kolmas.

Oli huvitav võistlus ja vanade tuttavate taaskohtumine. Kõigist ülalnimetatud kabetajatest ei ole vaid Igaris, Zanders ja Meire Saaremaa Kapal mänginud.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)