Kolme Päeva jooksu võitis taas Taivo Püi

Kolme Päeva jooksu võitis taas Taivo Püi

SPURT: Parima saarlasena kolmandana lõpetanud Tõnis Juulik suutis Ando Õitspuu maha raputada alles lõpumeetritel.

Pühapäeval lõppenud 36. Saaremaa Kolme Päeva jooksu võitis Taivo Püi. Teine oli Margus Pirksaar ja kolmas parima saarlasena Tõnis Juulik.

Püi jooksis reedel Kuressaares 10 km ajaga 31.02. Laupäeval Sõrve säärel läbis Püi distantsi 16,195 km ajaga 52.52 ja pühapäeval taas Kuressaares ja selle ümbruses joostud 16-km etapi ajaga 52.27. Kolme päevaga läbis Sportkeskus.ee meeskonnas jooksnud Püi maratonidistantsi 42,195 km ajaga 02:16.21.

“Raske oli, hiljuti Birminghamis läbitud poolmaraton on alles sees,” ütles jooksuürituse võitja pärast finišit. Kolm päeva praktiliselt üksinda jooksnud Püi märkis, et võit tuli siiski suurema vaevata. “Kahjuks või õnneks sel aastal konkurente ei olnud. Sain ise paraja tempo valida,” rääkis juba teist aastat järjest Saaremaa Kolme Päeva jooksu võitnud Püi.
Võitjale järgnes Margus Pirksaar Jooksupartnerist, kes oli kõikidel etappidel teine ja lõpetas koguajaga 02:22.44.

Kolmandaks tuli parima saarlasena Tõnis Juulik (KJK Saare) ajaga 02:24.08, kes edestas Ando Õitspuud vaid 9 sekundiga. Kolmel etapil külg külje kõrval jooksnud meeste duelli otsustas Juuliku spurt 400 m enne finišit. “See oli maksimum,” ütles Juulik kogu jooksu kohta. Tema sõnul ei olnud viimasele etapile vaat et võrdselt ajalt startinud sõprade vahel mingit kokkulepet jooksutaktika suhtes. “Vahepeal tegin mina tempot, siis jälle tema,” rääkis Juulik.

Oma kohaga oli rahul ka Õitspuu. “Neljas koht pole paha,” märkis Sõrve noormees, lisades, et Juuliku spurdile viimase etapi viimastel meetritel polnud temal midagi vastu panna. “Ma ei ole kunagi lõpusirge mees olnud,” märkis Õitspuu, kes enda sõnul läks viimase etapi algust liialt kiirelt jooksma, et tasa teha viiesekundilist kaotust Juulikule.
Parima naisena lõpetas kolmepäevase jooksu Annika Rihma (OK Põlva Kobras) ajaga 02:48.53.

Meeskondadest oli parim Sportkeskus.ee (Taivo Püi, Toomas Tarm, Kristo Reinsalu ja Henry Uljas) ja naiskondadest 3D BLOND (Annika Rihma, Kerti Einstein ja Janika Ardel). Saaremaa parim meeskond oli teine ja naiskond kolmas.
Kokku lõpetas jooksu sel aastal 234 jooksjat 245-st starti asunust.
36. korda toimunud Saaremaa Kolme Päeva jooksu on ainsana kõikidel kordadel läbinud jooksu algataja Tõnu Vaher.

Paralleelselt toimus ka alla 16-aastastele noortejooks 1/5 põhijooksu distantsidest: 2 km; 3,24 km ja 3,2 km. Kiireim poiss oli Aleksandr Kozinets Sillamäelt ajaga 27.23 ja tüdrukutest võitis Laura Kallas Rakverest ajaga 32.23.

Vaata pilte esimesest päevast

Vaata pilte teisest päevast

Vaata pilte viimasest päevast

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 104 korda, sh täna 1)