Kuhu minna

Teisipäev, 20. oktoober

KINO
Divas kl 18.05 ja kl 20 Lõpp-punkt 4. Õudusfilm. Alla 14-a keelatud. Pilet 50.– 

ÜRITUS
Saare maakonna keskraamatukogu laste lugemissaalis kl 13 kohtub lastega kirjanik Meelike Saarna.
Saare maakonna keskraamatukogu lugemissaalis kl 17 kohtumisõhtu kahekordse olümpiavõitja Erika Salumäe ja raamatu “Jääda ellu” autori Ene Veiksaarega.

NÄITUS
Kuressaare kultuurikeskuse saalis kl 16.30 – harrastuskunstnik Neeme Mets tähistab oma 80. sünnipäeva ja avab järjekordse isiknäituse Siis… “Oli kõik nii, mulle näis: värvid, mõte, luulerida minuga kaasas käis…” – nii on kunstnik ise sõnastanud oma näituse moto. Näitusel Siis… on esitatud läbilõige Neeme Metsa maaliloomingust aastatest 1978–2009. Aastast 1978 kuulub ta Saaremaa kunstiklubisse ja on sellest ajast peale esinenud kõigil kunstiklubi näitustel.

Eriti näitusterohkeks kujunes tänavune juubeliaasta: väikeste vaheaegadega on näitused toimunud neljal korral Orissaares ja viimane Viljandimaal Suure-Jaanis. Neeme on mitmekülgne autor, kes kasutab oma töödes õli-, akvarell- ja akrüülvärve. Neeme maalilaad on ekspressiivne, ta suhtub kujutatavasse suure tundlikkuse ja südamlikkusega. Ikka käib tal nii, et iga maali kohta sünnib ka luulerida või koguni luuletus. Kõige enam paeluvad Neemet saaremaised loodusmotiivid.

Kolmapäev, 21. oktoober

KINO
Divas kl 18.05 ja kl 20 Lõpp-punkt 4. Pilet 50.–

SPORT
Salmel II Saaremaa Tipa-Tapa jalgpalliturniir 2010.


Apelsin tähistab 35. sünnipäeva

Neljapäeval, 22. oktoobril toimub ansambli Apelsin juubelikontsert Kuressaare kultuurikeskuses.

1974. a mais alustanud ansambel Apelsin kuulub lahutamatult eesti popmuusika ajalukku, aga jätkuvalt ka kaasaega. Ansambel sai eestlastele tuttavaks eelkõige tele- ja raadiosaadete kaudu ning on nende aastakümnete jooksul loonud kümneid populaarseid lugusid, mida nii linna- kui ka maarahvas kontsertidel ja peoõhtutel pikisilmi ootasid. Vaimukas esitus ja nutikad sõnad tegid nõukogude argipäeva tüki rõõmsamaks.
Tõnu Aare: “Meil on vedanud, on olnud au töötada koos nii heade tekstimeistritega nagu Arderi Ott, Priit Aimla ja Henno Käo.”

Apelsini kaubamärgiks on olnud selgelt äratuntav, erinevate pillide kõladest rikas helipilt. Mart Juur: “Apelsin lihvis oma saundi hoole ja armastusega, saavutades kõlapildi, millele pole tänaseni siinmail vastast, haare ulatus Nashville’i kantrist Müncheni diskoni, jäädes ikka parimas mõttes eestilikuks. Meisterlikud arranžeeringud ja peen produktsioon ei lämmatanud laulude rahutut pulssi.” Mitmed suurepärased muusikud, lisaks praegu rivis olevatele, on selleks oma osa andnud – Ivo Linna, Mati Nuude, Gunnar Kriik, Harry Kõrvits, Helmut Aniko jt.

Kaheksal päeval oktoobri lõpus korratakse Apelsini ajalugu kontserdimajades ja teatrisaalides üle Eesti. Esitusele tulevad kõik olulisemad lood ja laulud, moodustades rohkem kui kaks tundi kestva kontsert-etenduse. Laval on taas Ivo Linna, Tõnu Aare, Jaan Arder, Ants Nuut, Aleksander Vilipere, Allan Jakobi, Argo Toomel ja külalisena Ülari Kirsipuu.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, internetis www.piletilevi.ee ja kontserdipaikade kassades.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)