Saaremaa loodus jõudis Lembit Michelsoni fotodel Brüsselisse

Saaremaa loodus jõudis Lembit Michelsoni fotodel Brüsselisse

SAAREMAA EUROOPASSE: Lembit Michelsoni võib pidada pooleldi saarlaseks, kes on pildistanud ka Saare maakonna turismialaste trükiste tarvis.

Eelmisel nädalal avas fotograaf Lembit Michelson Brüsselis Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee Trêves 74 hoones näituse “Eestimaa – põlislooduse pärl”, mis tutvustab Eesti puutumatut loodust ja selle ilu.

Näitusel on väljas 28 looduspilti ja see on avatud 13. novembrini. Näitusel eksponeeritavad pildid pärinevad põhiliselt aastatest 2008–2009. Michelson on pildistanud Eesti erinevates paikades Ruhnust kuni Ida-Virumaani. Ekspositsioonis on ka mitu fotot Saaremaast.

Tihedalt Saaremaaga seotud professionaalse fotograafi loomingut vaadates võib näitusekülastaja järeldada, et Eesti on Euroopas veel avastamata aare oma mitmekülgse loodusega. “Siinne ürgne loodus pakub üha uusi üllatusi meile endilegi, rääkimata siis eurooplastest või maailmaränduritest,” selgitas näituse eksponeerimise olulisust Brüsselis Lembit Michelson ise. Lembit Michelson on töötanud aastatel 1982–1995 ETA fotograafina, viimased 15 aastat vabakutselise fotograafina.

Varasemad näitused: “10 aastat tagasi Moskvas” 2001, “Eikellegimaa” 2004, “Loodusfoto interjööri elemendina” 2007.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 79 korda, sh täna 1)