UUS! Angla tuulikud saavad oma postmargi

Homme, 22. oktoobril annab Eesti Post välja Angla tuulikutele pühendatud postmargi, mis on sarjas „Veskid” kolmas mark.

Eesti Post ja MTÜ Angla Tuulikumägi esitlevad postmarki homme, 22. oktoobril kell 9.00 Saaremaal Leisi postkontoris.

Postmark „Veskid – Angla tuulik“, nominaalväärtusega 5.50, on trükitud trükikojas Vaba Maa. Margi tiraaž on 40 000. Postmargi kujundas Indrek Ilves.

Angla tuulikud asuvad Saaremaal põhilise liiklus- ja turismimarsruudi Upa-Leisi maantee ääres Angla külas. Tuulikute kompleksi kuulub 5 tuulikut, millest neli on pööratava kerega pukktuulikud, viies pööratava paadikujulise katuse ja galeriiga kaheksatahuline puidust hollandi tuulik.

Vanim on Reinu tuulik, mis pärineb ehitusdaatumite põhjal 19. sajandist, Lause tuuliku (1880) konstruktsioonis võib leiduda ka vanemaid osi. Kompleksi kolmas tuulik kannab nime Viita. Vilidu tuulik (1913) on põhjalikult rekonstrueeritud 2008. aastal ja täidab oma algset funktsiooni – tuule jõul jahvatatakse jahu. Hetkel on restaureerimisel Tedre hollandlane (1927).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)