Baltimaade parima sommeljee tiitli pälvis Kuressaare kolledži vilistlane

Baltimaade parima sommeljee tiitli pälvis Kuressaare kolledži vilistlane

 

Nädalavahetusel Riias toimunud võistlusel Vana Tallinn Grand Prix 2009 pärjati Baltimaade parimaks sommeljeeks Kuressaare kolledži vilistlane Kristjan Peäske (fotol).

Peäske lõpetas 2005. aastal Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži turismi- ja toitlustuskorralduse erialal ja töötab käesoleva aasta juulist Tallinna hotellis Telegraaf toitlustusjuhina. Juba õpingute ajal aastatel 2003–2005 töötas Kristjan Peäske Pädaste mõisas ja 2006. aastast tänavu suveni hotellis Kolm Õde.

Saaremaaga seob teda rohkemgi kui vaid õpinguaastad. “Minu isapoolne suguvõsa on siit pärit ja Saaremaa on minu jaoks ikka väga erilisel kohal,” ütles Peäske Oma Saarele.
TTÜ Kuressaare kolledžis antavat haridust peab Baltimaade parim sommeljee konkurentsivõimeliseks. “Tugevus seisneb selles, et tegu ei ole üksnes teooriaõppega, vaid hästi tähtis osa on praktikal,” sõnas Kristjan Peäske.

Tema sõnul ei ole kolledži lõpetajad n-ö kuivad spetsialistid, vaid pigem professionaalid, kes on saanud ise tööd proovida ja teha. “Ma usun, et see õpetabki kõige rohkem,” lisas Peäske. Baltimaade parima sommeljee tiitli saamist pidas Kristjan Peäske toredaks saavutuseks.
“Sellised saavutused tekitavad tunde, et teen õiget asja,” lausus Peäske, kelle hinnangul oli võistluse tase kõrge ja konkurendid tugevad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 82 korda, sh täna 1)