Kuhu minna

Reede, 30. oktoober

KINO
Divas kl 19.50 Esimene aasta. Komöödia. Pilet 50.–

NÄITUS
Saare maakonna keskraamatukogu I korrusel näitus Rahvas algab raamatust. Schiller 250. Laste lugemissaalis II korrusel Raivo Järvi joonistuste näitus, Ameerika nurgas II korrusel näitus New Era of discovery.

ÜRITUS
Kihelkonna rahvamajas kl 20 Kadi raadio 17. sünnipäevapidu. Külla tuleb Küla Karla, tantsuks mängib Kärla noorteansambel Projekt. Kohapeal avatud baar. Üritus on kõigile tasuta!
Salme kultuurimajas kl 20 sügispidu. Õhtujuht Arlet Palmiste. Tantsuks Ambla majaomanike ansambel. Info telefonil 45 71 650.
Restoranis Saaremaa Pegasus kl 19 õhtu Kreeka rütmidega: ansambel Zorbas.
Tornimäe rahvamajas kl 19 mälumängu avavoor.
Saare maakonna keskraamatukogus Halloweeni öö. Raamatukogu on avatud kl 23. Kl 17 õudukaõhtu videosaalis, tasuta. Kl 18 on lapsed ja vanemad oodatud kaunistama kõrvitsaid Ameerika nurka raamatukogu II korrusel. Samas ka väljapanek “Halloween”.

TANTS
Divas DJ Vaido Pannel (Sky Plus). Pilet 75.–/südaööni 50.–
Mönusas Villemis stiilipidu.
Luciferis DJ Mikk Saarela. Oktoobrikuu sünnipäevalastele sissepääs tasuta.

Laupäev, 31. oktoober

KINO
Diva suletud.

ÜRITUS
Muhu noortekeskuses kl 13 külas Vormsi saare noored, kes tutvustavad jätkuprojekti “Elu võimalikkusest väikesaartel”. Vormsi noored on selle projekti raames külas käinud Ahvenamaal, projekt kestab. Kõik huvilised on kuulama oodatud!

TANTS
Divas Tigerzone esitleb: Shelly lesbishow Lätist “Wet night”!
Lucifer suletud
Mönusas Villemis Pasadena
Vanas Konnas karaokeklubi.

SPORT
Kuressaare linnastaadionil kl 14 Eesti meistriliiga jalgpall: FC Kuressaare vs. JK Tallinna Kalev.
Kuressaare spordikeskuses Eesti I liiga võrkpalli meistrivõistlused: Kuressaare VK Avos vs. TTÜ/ Kiili SK.


Matk Lüllele

Saaremaa muinsuskaitse selts korraldab sel laupäeval, 31. oktoobril rahvamatka marsuudil Tammuna–Lülle–Tammuna. Matk on seltsi talvehooaja avaüritus. Talvel keskendub selts rohkem tubastele ettevõtmistele, mis tähendab, et peetakse loenguid, uuritakse arhiivimaterjale ja korrastatakse kogusid. Kindlasti toimuvad talgupäevad muinsuskaitseobjektide korrastamiseks.

Sel laupäeval toimuva matka otsene eesmärk on lisaks üheskoos värskes õhus liikumisele soov kontrollida legendi nn Tammuna lennukist. Kohalike sõnul olla tegemist II maailmasõja ajal Tammuna küla lähedale alla kukkunud Saksa lennumasinaga, mis pääsenud vanarauaks viimisest vaid seetõttu, et ümberringi on väga madalad maad. Kui suvel otsisid Austria sukeldujad merepõhjast uppunud lennukit, siis võib ju spekuleerida, et just Tammuna lennuk oligi see kuulsa õhuässa lennumasin. Teoreetiliselt võis ju lennuk iseseisvalt läbida paarkümmend kilomeetrit pärast seda, kui piloot ta hüljanud oli.

Kuna matk toimub väga raskesti läbitaval maastikul (märg maa, võsa), peaksid inimesed enne kaaluma, kas näiteks iga päev kontorilaua taga istuvale ametnikule või väikeste lastega peredele on see retk jõukohane. Kindlasti peaks seljas olema sobiv riietus ja jalas veekindlad jalanõud. Kasuks tuleks GPS-seade või kaart ja kompass. Pärast matka saab tutvuda Sääre piirivalvekordonisse rajatava Sõrve militaarmuuseumi hoonetega. Seltsi poolt kohv ja kuum tee. Võileivad tuleks endal kaasa võtta.
Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)