TipaTapa jalgpalliturniir Väike Tom alustas

12. oktoobril sai Orissaare spordikeskuses alguse kõigi Saare maakonna koolide algklasside õpilaste TipaTapa jalgpalliturniir Väike Tom 2010.

 Turniiri korraldaja on jalgpalliklubi SaareMaa JK aaMeraaS. Turniiri toetab AS Tallinna Külmhoone Premia.
Väike Tom on Eesti koolispordi liidu kalendrisse kantud tsooniturniir, mille võitjal on õigus esindada Saaremaad poolfinaalturniiril ja edu korral ka finaalturniiril. Kokku osaleb 15 kooli 14 võistkonnaga.

Turniiri etapid on jagatud kahte gruppi: nn Ida-Saaremaa grupp (I etapi mängud toimusid 12. oktoobril Orissaares) ja Lääne-Saaremaa grupp (I etapi mängud toimusid 21. oktoobril Salmel).
Esimesest etapist võttis osa 13 kooli 100 õpilasega. Mängiti 26 mängu ja löödi 101 väravat.

Ida-Saaremaa grupis osales viis kooli: Muhu, Tornimäe, Orissaare, Leisi ja Valjala. Kaali/Kahtla võistkond lisandub järgmisel etapil.
Grupi liidriks tuli Valjala põhikool, kelle arvele jäi kolm võitu ja 1 viik ehk 10 punkti. Teisel kohal asub Leisi keskkool 9 punktiga. Omavahelise mängu võitsid Valjala poisid tasavägises heitluses 1 : 0. Kolmandal kohal on Muhu, neljas on Tornimäe ja viies Orissaare. Edukamad väravalööjad olid Jakob Markus Kuusk, Eero Heinsalu ja Karl-Sander Mäeots kolme väravaga.

Võimsa alguse tegid turniiril linna koolid SÜG ja KG. Mõlemad koolid kogusid neljast mängust neli võitu. Salme ja Lümanda kooli võistkonnad saavutasid kolm võitu. Omavahelise mängu võitis Salme 4 : 0.

SaareMaa JK aaMeraaS


TABEL PÄRAST I ETAPPI

SÜG ja KG – 12 punkti; Valjala – 10 punkti; Leisi, Salme ja Lümanda – 9 punkti; Muhu – 4 punkti; Tornimäe, Kaarma ja Aste – 3 punkti; Orissaare – 1 punkt; Kihelkonna ja Kärla – 0 punkti.
Kaali/Kahtla võistkond liitub järgmisel etapil.

Väravalööjad: Robin Mäetalu 13 väravat, Karl-Kustav Kuning 12 väravat, Märten Opp 10 väravat, Stiiven Sirgo 7 väravat, Karl Paal 6 väravat, Sven Mihkel Lember ja Karl-Thomas Sepp 5 väravat, Märt Maidre 4 väravat, Jakob Markus Kuusk, Eero Heinsalu, Karl-Sander Mäeots, Hendrik Lillemets 3 väravat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)