Kabe meistrivõistlustel juhib Paul Antsaar

Eelmisel aastal jäid sajaruudulise kabe maakonna meistrivõistlused soovijate puudumisel üldse toimumata. Sellel taustal ei olegi 2009. a meistrivõistluste neli osavõtjat väga väike arv. Mängitakse kaks ringi.

Esimeses voorus oli nagu ikka pingeline Paul Antsaare ja Jaan Truu mäng. Kaua arenes see tasavägiselt, kuid teravuste otsingul keeras Antsaar vinti natuke üle ja Truu saavutas päris olulise paremuse. Otsides võitu (mida polnud), kulutas Truu ära praktiliselt kogu ajalimiidi ja eksis lõpuks rängalt. Võit läks Antsaarele. Teine selle vooru partii Olev Kiirend – Hain Vaher mängitakse hiljem.

Teises voorus lasi Kiirend Antsaarel oma ühe tiiva kabendid ära siduda. Ka Antsaar ei mänginud parimal viisil ja Kiirend saanuks vahetuskombinatsiooniga sidumisest pääseda. Kui see võimalus kasutamata jäi, sai mäng peagi Antsaare kasuks otsa.
Seiklusliku partii mängisid Vaher ja Truu. Partii avanguosas käis Vaher oma “sõjaväega” hooletult ümber ning jäi paarikümne käigu järel troostitusse seisu. “Kavatsesin juba alla anda ja koju minna,” ütles ta hiljem.

Tema õnneks lasi Truu end ahvatleda kivivõidust, millest ju tavaliselt kuhjaga piisab partii võitmiseks. Seekord juhtus erandlik seis: mõne tugeva käiguga lõi Vaher tõrjumatud ähvardused teisel tiival ning sai kivi tagasi suurepärase seisu juures. Truu üritas ajutise kiviohvriga seisu konsolideerida. Mõte oli õige, teostus vale. Kivi jäigi tagasi saamata ja partii teises pooles väga tugevasti mänginud Vaher võitis selle huvitava mängu.

Kolmandas voorus lõppes ootamatult kiiresti tähtis partii Antsaar – Vaher. Viimane magas maha enamlöömisreeglil põhineva lihtsa vahetuse, millega Antsaare kivi pääses takistamatult kabesse minema. Kiirend eksis Truuga mängides samuti päris varakult, jäi kivist ilma ja kaotas.
Pärast I ringi on Antsaarel täisedu 3 punkti, Vaheril 1 punkt kahest ja Truul 1 punkt kolmest mängust.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)